Zlatí manželé - manželé Kmentovi

Přidáno: 18. srpna 2012

Čas pádí jako zběsilý a naše "zlatá rodinka" se nám pěkně rozrůstá. Dne 4. srpna 2012 se mezi "zlaté" manžele zařadil devátý pár – Alena a Bohuslav Kmentovi. Tento víkendový den věnovali oslavenci své početné rodině. Za padesát let společného života vychovali tři děti, postavili dům a zasadili nějaký ten strom. Nyní, když již jsou na zaslouženém odpočinku, radují se ze svých vnoučat.

Stále se těší pevnému zdraví a snaží se být stále aktivní. Svoji kondici si udržují nejen prací na zahradě, ale i jízdou na kole. Mají rádi cestovatelské večery, ale také osobně poznávají krásy nejen české krajiny, ale jiných koutů světa.

V pondělí 6. srpna 2012 přišla řada na gratulanty – zástupce obce Spojil. Tentokrát byla tato společenská návštěva poněkud kuriózní. Delegaci obce totiž kromě místostarostky obce Miluše Telecké, tvořili také dva synové našich oslavenců. Libor, který je předsedou výboru pro občanské záležitosti, a jeho bratr Bohuslav, který je členem tohoto výboru. A tak se dá říct, že oslava pokračovala takřka v kruhu rodinném.

Naši oslavenci, stejně tak jako jejich předchůdci, přijali z rukou gratulantů věcný dar s věnováním, pamětní list, dárkový balíček a kytici květů. Po společném focení a zápisu do pamětní knihy následovalo přátelské posezení. Při dobrém občerstvení z kuchyně "zlaté" manželky paní Aleny se rozproudila debata na různá témata jak ze současného života, tak z minulosti. Společně jsme zavzpomínali na doby, kdy naši rodiče pracovali na místních polích a pěstovali zeleninu. Nic netrvá ale věčně, a tak i naše návštěva dospěla ke svému konci. Na závěr nezbývá nic jiného, než ještě jednou popřát manželům Kmentovým k jejich významnému životnímu jubileu všechno nejlepší, hodně zdraví, štěstí a rodinné pohody.