Vítání občánků - 30. 3. 2014

Přidáno: 12. dubna 2014

Autor: Miluše Telecká

Poslední březnová neděle byla zalitá sluncem, které jako by chtělo být dobrou předzvěstí dění toho dne. Těsně před čtrnáctou hodinou se začali do slavnostně vyzdobené společenské místnosti sportovního areálu scházet místní, mladé manželské páry se svojí drobotinou, aby se zúčastnili „Vítání občánků obce Spojil do života“. Tohoto významného společenského aktu se zúčastnili i mnozí prarodiče a patroni našich nových občánků.

Rok 2013 byl pro naši obec velice štědrý, protože se v něm narodilo celkem šest jejích občánků. Pět z nich jsme vzhledem k jejich datu narození mohli do svých řad přivítat až v letošním roce. Naší milou povinností bylo mezi občany obce Spojil přivítat Václava Michala Maršíka, Erika Bednáře, Lukáše Udržala a dvojčátka Amelii a Rosalii Formánkovi.

Po úvodní recitaci a přivítání všech přítomných vystoupil dětský, pěvecký sbor Zvoneček pod vedením paní Rucklové s krátkým kulturním programem. Roztomilé dětské písničky v podání našich malých zpěváčků navodily patřičnou atmosféru tohoto slavnostního okamžiku plného lásky a něhy rodičů našich nových občánků.

Po vystoupení Zvonečku následoval slavnostní projev starosty obce, v němž zdůraznil význam rodiny pro výchovu dětí, ale hlavně lásku a péči rodičů o jejich drobečky. Po té si představitelé obce společně s rodiči připili na zdraví našich novorozenců, předali jim dárky a následoval zápis do pamětní knihy.

Na závěr tohoto slavnostního odpoledne proběhlo fotografování nových občánků obce Spojil společně s rodiči. Při focení si vyzkoušeli i „pohodlí obecní kolébky“. Za velice příjemnou atmosféru patří naše poděkování především dětskému, pěveckému sboru Zvoneček pod vedením paní Rucklové.