Dětský den - 1. 6. 2014

Přidáno: 11. června 2014

Dětský den je den, na který se všechny děti těší, protože jim přináší mnoho zábavy a radosti. Stejně tak tomu bylo i ve Spojile, kde výbor pro občanské záležitosti v čele s Liborem Kmentem a naši hasiči připravili pro děti na nedělní odpoledne Diskokarneval a soutěže.

Počasí v neděli 1. června bylo na rozdíl od loňského roku přívětivé a sluníčko pěkně svítilo, i když kolem Spojila občas putovaly černé mraky. Aby byly děti od počátku dobře naladěné, dostaly hned po příchodu do sportovního areálu dáreček a sladkosti. Letos nás přijeli navštívit baviči z Divadla 717. V podání bratrů Honzy a Rudolfa Petrášových z tohoto putovního divadla následoval jeden a půl hodinový zábavný program. Honza Popleta z Popletova děti pobavil svým popleteným povídáním, krátkým divadýlkem a soutěžemi ve zpěvu a tancování. Ruda zase zpestřil zábavu jinými soutěžemi a ve finále závodem dvou družstev dětí v oblékání se do košile včetně zapnutí alespoň jednoho knoflíku a předání štafety dál.

Soutěží se zúčastnili také rodiče při soutěži podobné nám známému Spojilskému kufru. Toto vystoupení pražských umělců bylo přerušeno dvěma přestávkami, aby si děti pro změnu mohly pod dozorem našich hasičů zastřílet ze vzduchovky nebo vyzkoušet lukostřelbu. Jak u střelby ze vzduchovky na balonky tak i u střílení šípů na terč byla velká tlačenice a ani dvě hodiny nestačily, aby se děti této zábavy nasytily. Koho nebavilo představení ani střílení mohl si půjčit motokáru a povozit se po cestě v areálu, našli se i jedinci, kteří dorazili na oslavu na vlastních "motorkách". Ani trampolína a kolotoč nezahálely.

Přes padesát dětí, z toho více jak polovina spojilských, si užilo nedělního odpoledne, jak se patří, a jistě se k nám rády přijdou pobavit na další akci pro děti.