Kapka a Jiří Černý - 15. 11. 2013

Přidáno: 20. listopadu 2013

Ačkoliv bylo v pátek 15. listopadu venku celý den chladno a nevlídně, ve spojilské klubovně sportovního areálu bylo večer příjemně a veselo. To se na nás opět přijela podívat kapesní kapela Kapka, aby nás potěšila svojí hudbou. Harmonika, kytara a geniální um, tak to je celé vybavení, kterým skupina Kapka disponuje. Její produkce se širokou škálou hudebních žánrů by strčila najednou do kapsy jiné lépe vybavené kapely.

Tentokrát byl program Kapky doplněn o vstupy imitátora pana Jiřího Černého. Po minulé neoficiální návštěvě pana Černého jsme se na páteční večer skutečně těšili a opravdu jsme nebyli zklamáni. Hned první vystoupení Jirky Černého nás zavedlo do filmové minulosti, kde jsme se potkali s humornými scénkami pana Pivce, Neumana a Jaroslava Vojty, v dalších částech programu se dostavil i Luděk Sobota a Vlasta Burian.

Takhle veselo v naší klubovně už dlouho nebylo, sportovní areál chvílemi doslova burácel smíchem. Tuto výtečnou atmosféru doplňovala Kapka známými skladbami různých žánrů, při nichž si společně s Danou Sokolovou a Petrem Šimáčkem s potěšením zazpívali i všichni návštěvníci. Největší radost svým vystoupením udělala kapela Kapka především našim seniorům, kteří nevynechají ani jedinou její návštěvu ve Spojile a dostaví se vždy v hojném počtu, aby si poslechli či zanotovali tu svou oblíbenou písničku. Zlatým hřebem večera a pomyslnou třešničkou na dortu byla skladba z repertoáru Andrea Bocelli Con te partiro, kterou na přání posluchačů Dana Sokolová s Petrem Šimáčkem zazpívali na závěr. Jejich impozantní výkon byl odměněn neutuchajícím potleskem ve stoje.

Kdo si chtěl večer ještě vylepšit, mohl si pochutnat na výborné svíčkové s knedlíkem nebo si poručit sklenku dobrého svatomartinského vínka.

Kéž by nám v současné náročné době více takových pěkných večerů zpříjemnilo život, a proto se již těšíme na další dávku skvělé hudby a humoru v podání kapely Kapka a Jirky Černého.