Hurá prázdniny - 22. 6. 2018

Přidáno: 24. července 2018

Autor: AVE

Už jen týden do konce školního roku a jsou tu letní prázdniny. Děti budou mít 2 měsíce volno a rodičům přibydou starosti, kam své ratolesti přes léto umístit. Ten, kdo má babičky, má částečně vyhráno, kdo se musí spolehnout na vlastní síly, má celé léto o "zábavu" postaráno.

Díky nápadu s žádostí o dotaci na nové hřiště pro děti ve sportovním areálu s restaurací přímo u nosu, je možné krátit si letní dny i u nás v obci. Slavnostní otevření hřiště probíhalo 22. června od 18 hodin. První návštěvníky bylo třeba usměrňovat přes amplion. Děti chtěly hned na hřiště, a to se moc nehodilo, kvůli překvapení, které pro ně bylo nachystáno.

Počasí nebylo příliš přívětivé, foukal studený vítr a pod mrakem se ukrýval déšť, ale sešlost lidu byla báječná, všichni se usmívali a chtěli se v pátek večer pobavit nejen se svými sousedy. Pro začátek dětem zazpívala velice milá dívenka. Anetka vyhrála několik pěveckých soutěží a její něžný vytrénovaný hlásek prozrazoval, že jenom talent nestačí a že je třeba i pilně cvičit.

A pak to přišlo! Překvapení! Na obloze se objevilo krásné červené motorové letadlo, které mělo na fotbalové hřiště shodit bonbóny, ale jen se za lesem obrátilo a letělo zpět. Na chvilku zmizelo z obzoru a pak se objevilo znovu a za ním i bílé letadlo, které mělo rozsvícená světla, všichni jsme mávali, tleskali a křičeli do vysoké dálky "Ahooooooooooooooooj!" a najednou začalo pršet tolik bonbónů, že děti neodolaly a vrhly se hned na sbírání pamlsků, bez ohledu na pokyny pana starosty, že mají počkat, až bude po všem, aby je letící cukrovinka nezranila. Letadla se za lesíkem obrátila a další smršť bonbónů na sebe nenechala dlouho čekat. Dětem nadšením oči svítily a dospěláci si to užívali stejně. Pan Roztočil to s kolegou na obloze otočil ještě jednou a pěkně s nízkým náletem nás všechny "pozdravili" na dálku. Byla to paráda a hřiště se spoustou atrakcí na hraní bylo slavnostně otevřeno. Děti se nenechaly vůbec přemlouvat, hned si vlezly na dvouvěžový hrad, klouzačku, zkoušely odvážně lezeckou stěnu, houpaly se na houpačce a roztočily kolotoč. Rodiče už by se asi raději věnovali nápojovému a jídelnímu lístku, ale malé objevitele nebylo možné z hřiště dostat.

Na přistavěném pódiu mezitím vyhrávali Staropražští pardálové. Tři stylově oblečení chlapíci začali pěkně zhurta "Pepíčku, těš se, Mařenko nač pak, až půjdem z hospody budem se mačkat!" Svoje vystoupení doprovodili i řadou milých průpovídek směrem k posluchačům a repertoár staropražských a lidových písniček přímo ladil k točenému pivečku a výbornému guláši.

Po setmění se na jevišti objevila krásná blondýnka v květovaných letních šatech a pánům se otevřela pusa doslova dokořán. Iveta Aman nebyla ve Spojile poprvé a její pěvecké vystoupení je vždy oceněno zaslouženým aplausem. Zpěvačka dokáže zazpívat italskou operní árii stejně dobře jako rockovou skladbu, takže se bez problémů připojila i k revival vystoupení Freddieho Mercuryho z kapely Queen, což byla neuvěřitelná pěvecká i herecká show, u které se Jaroslav Břeský alias Freddie třikrát převlékl. Došlo na největší hity, mezi které bezpochyby patří "I want to break free", a tak bylo fajn se na chvilku od všeho osvobodit. Jednou za čas je třeba hodit všechny starosti za hlavu a pořádně se uvolnit. Takže všichni: "We are the champions, my friends."

Díky za skvělý společně prožitý večer a krásné prázdniny :o).

A jen tak mimochodem, Laurinka mi prozradila, že nalezený křeček z noční výpravy už má jméno "…."

Poznámka redakce: Z důvodů GDPR jméno křečka neuvádíme.