Vánoční turnaj ve stolním tenisu - 14. 12. 2013

Přidáno: 28. prosince 2013

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

K tradicím vánočního období v naší obci patří již několik let také jedna sportovní událost, kterou je vánoční turnaj ve stolním tenisu. Náš Sbor dobrovolných hasičů obce Spojil letos uspořádal již osmý ročník. Ten letošní se od předchozích trochu odlišoval velkým množstvím zájemců, což nás překvapilo a potěšilo zároveň. Snad díky naší snaze přilákat pomocí určité mimořádné výzvy především účastníky do ženské a dětské kategorie, a možná též kvůli přesunutí času turnaje na odpoledne, se tedy v sobotu 14. prosince kolem 14,00 hod. sešlo k prezenci v klubovně spojilského sportovního areálu 18 hráčů v mužské kategorii, 4 hráčky v ženské kategorii a dětí bylo nakonec celkem 5.

Z důvodu velkého množství hraných zápasů bylo nutné přidat ještě druhý pingpongový stůl do prostoru klubovny, aby se mohlo hrát současně na dvou frontách – v tělocvičně pánové a v klubovně pak dámy a spojilská dítka. Zápasy byly hrány pro všechny kategorie tradičně na 2 vítězné sety a tzv. male skóre – tj. každý set měl 11 míčků a podání se střídalo po dvou míčcích. Ženy a děti hrály systémem každý s každým. Herní systém v mužské kategorii byl takový, že byly rozlosovány čtyři základní skupiny po čtyřech nebo pěti hráčích, v nichž hrál každý s každým. Ve finálových zápasech se pak utkali všichni vítězové těchto skupin také systémem každý s každým, a vítěze pak určil tradičně poměr vyhraných zápasů a případně ještě uhrané skóre.

Po celé odpoledne a večer zde vládla příjemná sportovní atmosféra a diváci především z řad v danou chvíli odpočívajících hráčů pravidelně přecházeli mezi tělocvičnou a klubovnou, aby mohli shlédnout zápasy všech tří kategorií. V průběhu turnaje nebyla nouze o napínavé momenty i některé humorné chvíle, které komentovali jak sami hráči, tak občas i publikum. Mužské finálové zápasy pak byly skutečně velmi zajímavou podívanou, protože někteří hráči byly opravdu hodně vyrovnaní. Aby byli naši sportovci při namáhavých výkonech dostatečně občerstveni, byl pro ně zdarma zajištěn stálý přísun nealkoholických nápojů. Zájemci si mohli dopřát i pivko či něco dobrého na zub z klubové kuchyně. Za příkladnou péči o všechny účastníky turnaje po gastronomické stránce patří velké poděkování manželům Ševečkovým.

O půl sedmé večer proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů ženské a dětské kategorie a v osm hodin pak po dohrání všech zbývajících utkání přišla na řadu mužská kategorie. Všichni vítězové obdrželi od našeho hasičského sboru krásné zlaté poháry a diplomy. Vítězové prvního místa mužské a ženské kategorie dostali tradičně ještě velké putovní poháry, na kterých bude zapsáno jejich jméno. V dětské kategorii letos získali odměnu úplně všichni. Zajímavostí letošního ročníku byla kromě velké účasti, a tudíž i větší organizační náročnosti, i ta skutečnost, že podle naší turnajové statistiky Tomáš Záleský svoje stříbro a Honza Křivka svůj bronz vybojovali v historii turnaje již podruhé.

Pořadí vítězů:

Mužská kategorie:

  • 1. místo – Petr Dvořák
  • 2. místo – Tomáš Záleský
  • 3. místo – Jan Křivka

Ženská kategorie:

  • 1. místo – Jana Netušilová
  • 2. místo – Radka Nedvědová
  • 3. místo – Anna Kostelecká

Dětská kategorie:

  • 1. místo – Petr Kučera
  • 2. místo – Jitka Kučerová
  • 3. místo – Jakub Kučera
  • 4. místo – Ivo Nedvěd
  • 5. místo – Míša Kučerová

Všem účastníkům turnaje i divákům se letošní ročník velmi líbil a užili si při něm krásné sportovní odpoledne, na které pak navázalo velmi příjemné sousedské posezení až do pozdního večera. Za výbornou přípravu a organizaci bychom touto cestou rádi poděkovali především řediteli turnaje Honzovi Volšemu. Na závěr nezbývá než opět vyzvat všechny naše spojilské sousedy, aby stolní tenis pilně trénovali v našem sportovním areálu i pro příští ročník tohoto oblíbeného turnaje.