Dětský den - 1. 6. 2017

Přidáno: 16. června 2017

Autor: Capmi

0slava Dětského dne letos připadla na poslední květnovou neděli 28. 5. Již od rána se na nás usmívalo sluníčko a teplota odpoledne dosáhla krásných 28° C. Od 14.00 hodin se na hřišti ve sportovním areálu postupně u klaunů zapsalo 51 dětí, aby se mohly vydat do lesa za pohádkovými postavičkami.

Každé dítko po registraci obdrželo kartičku k získávání razítek za splněné úkoly. Chůzi pozpátku, kterou začínala Cesta pohádkovým lesem, si vyzkoušeli i rodiče doprovázející své potomky. Dále pokračovali značenou cestou k prvnímu stanovišti, kde si děti hodem granátem zajistily cestu ke vstupu do pohádkového lesa. Na lesní cestě u závory je čekali Mach a Šebestová s hrací kostkou a všetečnými otázkami. U vodníka s vílou rozlišovaly zvířátka, která žijí v lese nebo ve vodě. Pat a Mat byli připraveni u lesního posedu a zkouška zatloukání hřebíku do prkna neminula žádného účastníka.

Na cestě k dalšímu stanovišti byly rozesety různé předměty. U Indiánek děti odpovídaly na otázku, které předměty spatřily cestou a do lesa nepatří. Za správné odpovědi obdržely razítko do kartičky a druhé za střelbu z luku na zavěšené balónky. Další úkol na děti čekal u Jacka Sparrowa s krásnou pirátkou, kteří z truhly rozdávali mince a děti se je pokoušely vhodit do sklenice postavené v nádobě s vodou. Úkolem na cestě ke Karkulce s vlkem bylo odhalit ukryté obrázky. Předposlední zastávkou na cestě lesem bylo stanoviště u dvou čertic a další razítko bylo možné získat u kočičky s pejskem.

Před zadní brankou sportovního areálu byla připravena střelnice, kterou provozoval sám velitel našich dobrovolných hasičů se svým pomocníkem. Na špejlích byly připraveny různobarevné květiny jak z opravdové střelnice. Trefit se do špejle a získat krásnou kytičku nebylo jednoduché, ale nakonec si každý svoji kytičku odnesl. Následovala velice oblíbená zábava pro kluky i holky, shazování plechovek proudem vody z džberovek.

Po namáhavé cestě se o pitný režim a opečení špekáčků postarali Sedlák a Selka ve svém stánku u ohniště. Za absolvování Cesty pohádkovým lesem obdrželi všichni účastníci balíček s dárkem a sladkostmi od klaunů. Od 17. hodiny na louce za plotem sportovního areálu proběhla ukázka zadržení pachatele policejním psem a zásah policie. Zájemci si mohli prohlédnout oblečení figuranta a od pana Štěpánka se dozvědět zajímavosti o výcviku a životě psa na policejní služebně.

Můžeme říci, že podle reakcí dětí i rodičů se nedělní odpoledne vydařilo. Děkuji všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu této akce.