Turnaj ve volejbalu o pohár "komerčního" ředitele Ing. Zdeňka Nedvěda - 27. 5. 2017

Přidáno: 15. června 2017

Autor: Dana Štěpánková

V sobotu 27. května 2017 se konal V. ročník turnaje ve volejbalu. Sešli jsme se jako již tradičně na soukromém hřišti u Doležalů v sestavě 9 mužů a 8 žen, čili celkem bylo 17 účastníků. Rozlosovali jsme se do družstev a oproti minulým ročníkům byla do pravidel losování zavedena jedna velmi důležitá změna, o kterou velmi důrazně požádaly některé hráčky již v pátek večer v klubu ve sportovním areálu. U pivka se celý večer přesvědčovalo, přemýšlelo a kombinovalo, aby se nakonec vymyslela geniálně jednoduchá úprava pravidel. Tato změna v den turnaje vzbudila u všech účastníků, hlavně u těch, kteří se zúčastnili minulého ročníku, všeobecné veselí... :-)

O co šlo? Změna spočívala v tom, aby v případě, že se vylosují do stejného týmu manželské páry, mohl každý toho "svého" odmítnout slovy "FUJ NECHCI“". Toto odmítnutí se mohlo opakovat i po druhé, a po třetí již ne... :-( Losování tedy proběhlo korektně a podle pravidel.

Počasí nám tentokrát přálo až příliš, všichni jsme se na kurtu trochu připálili. Naštěstí se o nás dobře starala nehrající kapitánka Jana Dolíková, která vzorně doplňovala náš pitný i jídelní režim, a tak jsme všichni přežili bez újmy na zdraví… nepočítám sporťáka Volšeho, který předstíral zranění na palci u nohy… :-)

A jak turnaj dopadl?

Stupně vítězů:

  • 1. místo: M. Rozsypal, T. Kučera, R. Nedvědová, M. Čápová, J. Štěpánek
  • 2. místo: I. Křivková, H. Zavoralová, D. Štěpánková, M. Beránek, L. Čáp, J. Volše
  • 3. místo: Z. Nedvěd, R. Mészárosz, V. Čápová, E. Beránková, I. Kmentová, M. Doležal

Na závěr bych chtěla poděkovat všem, kteří se na zdárném průběhu turnaje podíleli… hlavně sponzorovi Zdeňkovi Nedvědovi za sponzorský dar a nákup cen, a letos navíc Jakubovi Jandlovi za krásné medaile. Dále děkuji Doležalovým za hřiště, Mirce za diplomy, manželům Ministrovým za míče, Volšákovi za pomoc s organizací, Šťopkovi za moderování a Martinu Čápovi za steaky.

Letos bych ráda svůj článek zakončila zamyšlením a přáním, na které mě tak trochu přivedla majitelka kurtu Jana D. Je velká škoda, že již tolik let se turnaje, (nohejbal 8. a volejbal 5. ročník), které pořádáme, musí odehrávat na soukromém hřišti… Škoda hlavně z toho důvodu, že se konají mimo dění v obci, nepřijde fandit a nebo se jen podívat veřejnost. Bohužel právě proto, že se akce pořádají na soukromém pozemku, mohou mít občané pocit, že je to soukromá akce, i když není… Ráda bych se dočkala, tak jako mají v jiných a leckdy i menších obcích kurtu na "obecním", aby se i z těchto turnajů mohla stát společenská a příjemná akce pro všechny.