Memoriálu MUDr. Petra Starého - turnaj v nohejbalu - VI. ročník - 21. 5. 2016

Přidáno: 20. července 2016

Autor: MVDr. Svatopluk Rozsypal

Den 21. 5. 2016 se navzdory heroické snaze paní Dagmar Honcové z Meteopressu budil do krásného slunného dne a na hřišti rodiny Doležalových se zprvu váhavě, později nepatrně rychleji začali scházet příznivci nohejbalu, ve své většině účastníci již tradičního VI. ročníku - Memoriálu MUDr. Petra Starého - turnaj v nohejbalu, tentokráte pořádaného přímo obcí Spojil. K zahájení turnaje se sešlo celkem 15 hráčů, tedy lichý počet. To přineslo menší komplikace v zavedeném způsobu vytváření soutěžních dvojic, ovšem nic, co by organizační tým nezvládl. No a pak následovaly v rychlém sledu jednotlivé kroky zahajovacího ceremoniálu. Seznámení s pravidly, losování dvojic, zahajovací projevy a hromadné focení účastníků naplněných elánem a touhou změřit síly se soupeři.

A pak to po krátkém rozcvičení vypuklo. Sportovní boje byly úporné, tvrdé, nicméně korektní a v duchu fair play. Divákovi nezbylo než konstatovat, že úroveň hry se proti minulému ročníku opět zvýšila a rozdíly mezi soupeři se opět zmenšily. V letošním ročníku prostě nebylo slabých týmů. Na vysoké úrovni hry měly také nemalý podíl naše krásnější polovičky, které podporovaly bojující muže občerstvením ve formě sladkých i slaných dobrot vlastní produkce v takové škále a kvalitě, že by bez nadsázky zasloužily vlastní výstavu. Zápasy vedené podle předem stanoveného "pavouka" proběhly zdárně bez jakékoli zdravotní újmy někoho z účastníků a určily vítěze.

Pak následovalo vše, co k takovému turnaji patří. Vyhlášení výsledků, dekorování a odměnění vítězů, focení notně unavených, ale šťastně se usmívajících hráčů, závěrečné projevy, a především poděkování rodině Doležalových za poskytnutí hřiště, přilehlých prostor včetně části domu, Honzovi Volšemu a ostatním členům realizačního týmu za organizaci, Obci Spojil za podporu nejen materiální, panu Petrovi Kremličkovi za sponzorský dar, našim ženám a všem zúčastněným za příjemně strávený den.

Přesto, že není důležité zvítězit, ale zúčastnit se, pro úplnost uvádíme vítěze turnaje.

  • 1. místo - MuDr. Petr Dvořák, Jan Volše
  • 2. místo - Pavel Roztočil, iroslav Doležal
  • 3. místo - Josef Doležal, Ladislav Čáp