Jarní dětská dílna - 23. 4. 2015

Přidáno: 2. května 2015

Autor: Miluše Telecká

Kurz velikonoční floristiky se některým našim maminkám a jejich dětem natolik zalíbil, že již v jeho průběhu požádaly naši zkušenou lektorku paní Folbrechtovou a starostku obce paní Teleckou, zda by neuspořádaly další akci, tentokrát pro děti, Jarní dětskou dílnu. Slovo dalo slovo a stalo se tak. Jarní dětská dílna byla naplánována na čtvrtek 23. dubna v podvečerních hodinách. Ve stanovený den se ve sportovním areálu sešlo osm spojilských dětí v doprovodu svých rodičů. Jako tvůrčí dílna posloužil našim malým šikulům altán, z něhož záhy vyprovodili své rodiče, zejména pak maminky. Proč tomu tak bylo se čtenáři dočtou o několik řádků níže.

Teď, když byly děti samy společně s paní Folbrechtovou a jejím synem Erikem, který již tradičně při našich kurzech pomáhá, mohly začít tvořit. Prvním výrobkem byly papírové čarodějnice na koštěti, které byly vybaveny úchytem v podobě prádelního kolíčku, takže si děti mohly čarodějnici připevnit na různé předměty. Nejvíce práce dalo našim výtvarníkům vybarvování čarodějnic, ale výsledek stál za to.

A pak přišlo na řadu to nejdůležitější a zároveň vysvětlující, proč maminky musely odejít od svých dětí. Děti si nejdříve vyrobily z barevných papírů krabičky na dárek pro svoje maminky a pak následovala vlastní výroba dárečku k nadcházejícímu Dni matek. Postupně v malých dětských ručičkách vznikaly tu za větší, tu za menší pomoci Jitky a Erika Folbrechtových dárečky pro maminky v podobě třpytivého šperku z korálků a perliček. Ty větší děti braly své "dílko" natolik vážně, že si ho nenechaly ani vyfotit se slovy: "Jó Vy to dáte na web a mamka to uvidí a nebude překvapení."

Naše děti opět, jako již několikrát v minulosti, ukázaly, že jsou moc šikovné, a to včetně těch nejmenších, čtyřletých capartů. Celá akce se dětem natolik líbila, že hned po jejím skončení žádaly maminky o uspořádání dalších obdobných tvůrčích dílen. Naše upřímné poděkování proto patří Jitce a Eriku Folbrechtovým za jejich čas, trpělivost a tvůrčí vedení spojilských dětí.