Dětský den - 1. 6. 2003

Přidáno: 10. června 2003

Jako obvykle letošní dětský den připravila komise pro občanské záležitosti ve spolupráci s členy místního SDH.

Pro větší - školní děti byl připraven sportovně-branný závod lesem za Spojilem. Čtyři družstva v počtu 7 dětí a ve věku zhruba od 5 do 15 let vyrazila podle mapky, aby zdolala připravené úkoly. Některé úkoly vyžadovaly skutečnou zdatnost, jako skákání přes švihadlo, přechod po laně, ale i soustředění a přesnost při střelbě ze vzduchovky nebo při hodu na cíl či vrhání šipek. Pokud se některým skupinám nepodařilo splnit tyto úkoly, mohly si své body vylepšit při znalostním kvizu, křížovce nebo odhadu vzdálenosti.

Největšího úspěchu patrně dosáhla poslední disciplína, a to stříkání vody z hadice na cíl tak, aby závodník porazil všechny připravené lahve. I když děti na pochodu překvapila bouřka a déšť a přišli promáčené, nic jim nebránilo se vydovádět u této disciplíny. Navzájem se postříkaly vodou za výskání a veselí všech pokropených. Naštěstí vyšlo za chvíli sluníčko a všichni postupně oschli. Po ukončení závodu, než byly sečteny všechny body, si děti opékaly buřtíky na ohýnku u hospůdky.

Na závěr odpoledne čekali závodníci s napětím. Vyhlášení vítězů a předání cen provedla paní Mirka Čápová. Pak ještě každá družina utvořila skupinku pro foto a následoval ruch při prohlížení cen a radosti z nich.

Umístění družstev bylo následující:

  • 1. místo - Zelené družstvo (298 bodů) - vedoucí Petra Šlingrová
  • 2. místo - Žluté družstvo (278 bodů) - vedoucí Markéta Matěnová
  • 3. místo - Modré družstvo (277 bodů) - vedoucí Martina Krátká
  • 4. místo - Červené družstvo (245 bodů) - vedoucí Petra Kudláčková

Nikdo samozřejmě nezapomněl na naše nejmenší. Pro ty bylo připraveno od 15 hodin soutěžení v prostoru otáčky. Všichni se snažili, aby uspěli, a po zásluze byli všichni za snahu a šikovnost odměněni nějakou sladkostí či dárečkem. Veselo bylo u slalomu, který projížděli s kolečkem, i u házení míčků do panáka, stejně jako u srážení předmětů míčkem. Ani další soutěže nezůstaly bez povšimnutí. Všem malým i těm větším se odpoledne líbilo a ani po ukončení se nikomu domů moc nechtělo.