Kurz vázání věnců a malování - 19. 11. 2005

Přidáno: 25. listopadu 2005

Komise pro občanské záležitosti po dvou letech opět zorganizovala kurz "Vánoční floristika". Letos jsme však měli možnost souběžně zorganizovat ještě kurz "Malování na hedvábí" a "Malování na sklo". A tak se v sobotu 19. listopadu 2005 sešlo v prostorách budovy firmy Remigas ve Spojile 23 dětí a "dospěláků", kteří začali pod vedením zkušených lektorek Jitky Folbrechtové a Zory Hrabáňové z Domu dětí a mládeže ze Štolbovy ulice tvořit vánoční dekoraci.

Z tvůrčí dílny malých i velkých "mistrů" vznikaly převážně z přírodních materiálů nejen vánoční a adventní věnce, ale také ozdobné svícínky, dekorativní misky a podobně. Téměř polovina účastníků si vedle vánoční výzdoby přišla vyrobit netradiční dárky pro své nejbližší. Nejdříve probíhal kurz malování na hedvábí. Světlo světa spatřila řada pěkných výrobků, ať to byly šátky, šály či kapesníčky.

Nejskvostnějším dárkem, který jistě obdarovaného potěší, byla nádherně malovaná kravata. Záměrně nesdělujeme autory těchto skvělých dárků, abychom nepokazili vánoční překvapení. Ti, kteří nebyli ještě dostatečně unaveni po dopolední trpělivé práci, se po malé přestávce na oběd vrátili zpět a pokračovali v malování na sklo. Z rukou „výtvarníků“ tak vznikaly malované svícínky, skleničky, hrnečky a podobně. Přesto že se celá akce protáhla do pozdního sobotního odpoledne, účastníci odcházeli spokojeni a jistě se budou těšit na další obdobná setkání. A tak nezbývá než popřát pěkné Vánoce, ať Vámi zhotovená vánoční výzdoba příjemně provoní Vaše domovy a Vaše s láskou vyrobené dárečky ať rozehřejí srdce Vašich blízkých.