Pálení čarodějnic ve Spojile - 30. 4. 2007

Přidáno: 9. května 2007

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Letos se zábava k "Pálení čarodějnic" konala poprvé v prostorách sportovního areálu. Vydařilo se nám docela pěkné počasí, a tak se sešlo velké množství lidí – především spojilských občanů a jejich hostů, pro něž byla tato akce především určena. Pořadateli akce byli tradičně obec Spojil a SDH obce Spojil.

Vše začalo tradičně v 18.00 hodin, kdy si příchozí děti mohly opéci vuřta na ohýnku. Všichni si též mohli pochutnat na vynikajících grilovaných kýtách připravených na novém obecním grilu.

V 19.00 hodin zahájila svou hudební produkci ve stylu folk a country skupina Medvědi. Před osmou hodinou proběhl již čtvrtý ročník spojilské Miss Čarodějnice. Tříčlenná porota složená ze zástupců SDH obce Spojil nakonec vybrala z 15 zúčastněných vítěze. Pět nejlepších získalo krásné figurky čarodějnic, které do soutěže věnoval náš SDH. Všichni zúčastnění pak ještě získali odměnu v podobě sladkostí.

Ve 20,15 byla zapálena velká hromada dřeva v poli u cesty do Staročernska. Tyto naše "Čarodějnice" se za chvíli pořádně rozhořely a velký oheň přitáhl jako vždy mnoho zvědavců, kteří se přišli podívat. Stejně jako předloni jsme si i letos užili trochu akce, jelikož se od hořící hranice kvůli silnému větru opět vzňala i sousední hromada kompostu a suchá tráva na mostku a mohlo vzniknout nebezpečí, že se oheň rozšíří i do rákosí. Museli jsme jej tedy eliminovat, a to tradičním způsobem pomocí kbelíků a vody z Máchadla. Dokud velký čarodějnicový oheň neshořel, byly u něj drženy požární hlídky.

Ve sportovním areálu zatím probíhala taneční zábava, která pokračovala dlouho do noci. Po odjezdu kapely jsme si i bez hudby s chutí zazpívali spoustu českých i moravských písniček.

Tento rok nám počasí opět vyšlo a všichni si užili pěknou zábavu. Těšíme se tedy opět nashledanou za rok.