Spojilské posvícení - 22. 9. 2007

Přidáno: 30. září 2007

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Náš sbor dobrovolných hasičů se rozhodl oslavit letošní posvícení ve Spojile formou sportovního a společenského odpoledne, a to samozřejmě v našem sportovním areálu.

Vše začalo posvícenským obědem, ke kterému byla od 12.00 hod. v klubovně sportovního areálu výborná pečená kachna s knedlíkem a se zelím. Protože se jednalo o posvícení, tak samozřejmě nemohly chybět posvícenské koláče, které napekly spojilské ženy a každý příchozí je mohl ochutnat.

Od 14.00 hod. si mohli všichni, a to především spojilské děti, zasportovat. Jelikož bylo krásné slunečné počasí, byly k tomu ideální podmínky ve venkovních prostorách. Připravili jsme pro ně různé aktivity – střelbu ze vzduchovky na terč, badminton, petanque, fotbálek atd. Největší zájem byl u dětí (ale nejen u nich) především o střílení, takže se střílelo ještě pozdě odpoledne, kdy už se skoro začínalo stmívat.

V 15.30 začal fotbalový zápas týmu obce Spojil s hostujícím mužstvem firmy Kutil o pohár starosty obce Spojil. Mužstva hrála v počtu 4+1 a po 1,5 hodině nelítostného boje bylo nakonec skóre nerozhodné 3:3, takže se muselo ještě prodlužovat. Jelikož nepadla v nastaveném čase žádná rozhodující branka, došlo na penalty. Při nich bohužel spojilský tým podlehl hostujícímu mužstvu.

Od 19.00 hod začala večerní zábava spojená s grilováním. Venku v altánku roztáčel svoje rytmy reprodukované hudby DJ Fanatik a uvnitř v klubovně hrála živá hudba – kytary a harmonika. Všichni se výborně bavili a samozřejmě si také rádi zatancovali a zazpívali. Bylo to krásně strávené posvícenské odpoledne a večer a jsem si jist, že si to všichni užili a budou na to rádi vzpomínat.

Závěrem bych rád poděkoval správci sportovního areálu za podporu při této akci, a samozřejmě moc děkujeme spojilským ženám, které upekly ty vynikající posvícenské koláče.