Vítání nového roku - 1. 1. 2009

Přidáno: 10. ledna 2009

Tak jako každoročně, i letos jsme společně oslavili příchod nového roku. Potřetí v řadě jsme se v podvečerních hodinách 1. ledna 2009 sešli v prostorách sportovního areálu ve Spojile. Novoročního setkání se zúčastnila značná část našich spoluobčanů, ale také řada návštěvníků naší obce a příznivců.

Úderem 17. hodiny zahájila toto setkání svým koncertem dechová hudba Pernštejnka, která již po tři roky patří neodmyslitelně k této akci. Její vystoupení jako vždy obohatilo sváteční atmosféru tohoto večera. Následovalo novoroční přání starosty obce pana Jana Křivky, ve kterém se mimo jiné zamyslel i nad současnou politickou situací. Nechyběl ani novoroční přípitek na zdraví.

Jako tradičně předal symbolicky malý dárek obce nejstaršímu občanu, kterým je již čtvrtým rokem pan Václav Telecký, který se těší požehnanému věku 92 let. Vlastní předání dárku pro nejstaršího občana zajistili následně členové Sboru dobrovolných hasičů obce Spojil v čele se svým starostou panem Ing. Janem Melounem. Po té zazněla státní hymna v podání dechové hudby Pernštejnky.

Okolo 18. hodiny se na nebi nad sportovním areálem za reprodukovaného houslového doprovodu Vanessy Mae rozzářila barevná plejáda tradičního ohňostroje, který letos poprvé zajišťovala firma Pyroservis Pardubice. Byli jsme svědky opravdu nádherné podívané. Nebe bylo ozářeno řadou krásných světelných obrazců, až se mnohým účastníkům tajil dech a zůstávali stát v němém úžasu.

A tak nám nezbývá, než poděkovat všem, kteří se podíleli na zajištění této pěkné akce a těšit se, že se tu za rok opět všichni sejdeme.