II. reprezentační ples obce Spojil a SDH obce Spojil - 16. 1. 2010

Přidáno: 25. ledna 2010

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Po velkém úspěchu loňského plesu se rozhodli členové SDH za pomoci obce uspořádat i v tomto roce reprezentační ples. Jeho druhý ročník se opět konal v sále kulturního zařízení v Chotči, který pro tuto akci perfektně vyhovuje. Ples se konal v sobotu 16. ledna 2010. Doprava byla opět zajištěna autobusem, který odvezl návštěvníky ve dvou časových intervalech ze Spojila až na místo. Pro mimořádné požadavky na dovoz i odvoz byla navíc zajištěna dvě osobní auta. K milému překvapení pořadatelů si vstupenky na tuto akci zakoupilo celkem 114 lidí.

Na vstupu do sálu přivítal starosta obce Spojil s kolegou ze zastupitelstva každého hosta osobně a dámy obdržely milou květinovou pozornost. Hned po příchodu si mohl každý zakoupit losy do tomboly, které prodával starosta SDH s kolegy. Zájem o losy byl opět velký, protože nabídka všech téměř 50 vystavených cen byla velmi lákavá.

Ples zahájil starosta obce Spojil a starosta obce Choteč přivítáním všech plesových hostů a starosta hasičů popřál všem pěknou zábavu. Prvním bodem programu bylo stepařské vystoupení KATEŘINY FIALOVÉ (13 let), která se stepu věnuje od roku 2005 a za 5 let získala již 8 titulů Mistra české republiky, 2 tituly mistra Evropy v sólu a 2 tituly Mistra světa v sólu. Její první vystoupení bylo na španělské rytmy. Poté již vpluli všichni do víru tance, k němuž výborně hrála skupina "NO RESPECT rock". Po krátké sérii tanců následovala další taneční vložka od skutečných tanečních mistrů - dvou tanečních párů z tanečního klubu LIFE Pardubice. Barbora Chytková s Davidem Klímou a Kristína Stepasjuková s Radkem Kutilem nám nejdříve předvedli několik ukázek standartních tanců. Následovalo druhé stepařské vystoupení Kateřiy Fialové, tentokrát její vlastní choreografie v duchu modernějších rytmů. Poté se opět parket rozzářil pestrými róbami dam promísených s tmavými obleky pánů tančících v rytmu klasických i moderních tanců.

Zábava proudila tak skvěle, že málokdo čekal, že se již přiblížil čas napětí, a to losování tomboly. Jak to tak bývá, na někoho se štěstí usmálo, mnohdy i vícekrát, a někdo si musí počkat opět na příští ples. Tombola však nebyla jediný "zlatý hřeb" večera. Pořadatelé připravili opět milé překvapení v podobě dražby voňavé uzené kýty. Nejdříve všechny návštěvníky navnadili tak, že s kýtou upevněnou na podložce prošli kolem všech stolů. Následovala její dražba. Vyvolávací cena byla 970,- Kč a po zajímavém souboji nakonec kýtu vydražil jeden občan Spojila za 1700,- Kč.

Pak se zábava opět rozproudila v tanečním rytmu, vzhledem k půlnoci již o něco veselejším. Ale vše krásné jednou končí, a tak postupně někteří návštěvníci opouštěli sál, ale někteří vytrvali až do časných ranních hodin a užívali si rockového závěru plesu.

Ples se nám opět velmi vydařil, všichni se dobře pobavili a užili si nejen mnoho tance, ale i družného hovoru se sousedy či známými, a také spoustu legrace. Je také nutné poděkovat všem sponzorům, kteří finančně podpořili tuto akci. Všichni se již nyní těší na další ročník.