Spojilská míle - 13. ročník - 28. 8. 2011

Přidáno: 8. září 2011

Přestože se o třináctce někdy říká, že je to nešťastné číslo, tak letošní 13. ročník Spojilské míle se této průpovídce určitě vymykal, protože nám naopak spíše štěstí přálo. Závody pořádal jako vždy cyklistický klub Nadšenci amatérské cyklistiky (NAC) Pardubice ve spolupráci s obcí Spojil a Sborem dobrovolných hasičů obce Spojil a konaly se jako tradičně na okruhu na Morčáku.

Prvním šťastným jevem bylo počasí, které bylo ten den skutečně parádní - bylo nádherně slunečno a krásně teplo, jak se na konec srpna sluší a patří. Na startu se ve 14,00 hodin sešel značný počet závodníků – bylo jich celkem 33 a naprostá většina z nich byla místních, což byl další šťastný moment dnešního dne, který nám potvrdil stálý velký zájem našich dětí o tuto cyklistickou událost. Závodilo se v obvyklých pěti kategoriích. Starší závodníci museli projet celou trasu Spojilské míle, tj. celkem 1200 m (což znamenalo dva okruhy na Morčáku), a mladší měli kratší úsek (jeden okruh). Měřeno bylo vše klasicky jako časovka.

Po skončení sportovního zápolení našich mladých závodníků byli všichni odměněni diplomem a krásnými věcnými cenami sportovního rázu, hrami nebo hračkami. První tři vítězové z každé kategorie navíc dostali krásnou velkou čokoládovou medaili ve zlatém obalu. Během celého odpoledne si mohli všechny děti i jejich rodiče opéci vuřta nebo klobásku na ohništi, o které pečovali spojilští doborovolní hasiči.

Po vyhlášení vítězů následovalo jako každý rok zpívání, po němž si každý účastník pochutnal na kousku ze dvou dortů, které dětem věnovali NAC a obec Spojil. Všichni závodníci, jejich rodinné realizační týmy i ostatní návštěvníci a diváci se díky příjemné pohodové atmosféře v našem spojilském sportovním areálu moc pěkně pobavili a strávili spolu krásné odpoledne, což byl další a asi i nejdůležitější kousek štěstí dnešního dne. Věřme, že nás štěstí bude provázet i v dalších ročnících, abychom mohli rozvíjeli sportovního ducha dětí a mládeže a zároveň spolu strávili pěkné chvíle.