Karneval dětí a barev - 3. 3. 2012

Přidáno: 15. března 2012

V sobotu odpoledne 3. 3. 2012 se naše klubovna rozzářila pestrými barvami karnevalových kostýmů. I tentokrát připravil tuto akci Výbor pro občanské záležitosti v čele s Liborem Kmentem. Přes dvacet dětí ve věku od dvou let do cca 10 let se přišlo pobavit na karneval, na který se celý rok těšily.

Po počátečních rozpacích a prvním tanečku všechny děti přivítali pán a paní z Pernštejnů v krásných dobových kostýmech. Protože rok 2012 je rokem Pernštejnů, přišli se tito pardubičtí šlechtici podívat i k nám do Spojila. Ve skutečnosti se jednalo o manžele Jahodovy, kteří se po úvodním slovu Libora ujali moderování celého průběhu karnevalu a současně zajistili i hudební doprovod.

Ve směsici barevných karnevalových masek jsme mohli zahlednout krokodýla, Sněhurku, tygříka, klauna, Spidermany, myšku Minnie, kuchaře, fotografa, princezny, berušku, piráta a další postavičky z pohádek a dětských příběhů. Samozřejmě ty nejhezčí a nejroztomilejší jsou vždy ti nejmenší.

A jak jsme letos vybrali tu nejhezčí masku? Každá maska obdržela číslo, diváci a rodiče na hlasovací papírek napsali číslo té nejhezčí a pak jej vhodili do osudí. Děti ze všech vybraných čísel vylosovaly tři a tyto masky dostaly odměnu za první místa. Byli to Fotograf, myška Minnie a Krokodýl. Ostatní děti pak obdržely menší dárky a trumpetky. Drobné sladkosti dostávaly děti i v průběhu celého karnevalu za soutěžení nebo jen tak pro radost.

Potom paní z Pernštejnů jako vůdčí "mašinka" rozjela celý vláček s dětmi, který rejdil za troubení trumpetek po celé klubovně a občas zavítal i na čerstvý vzduch. Skotačení a veselí bylo spousta a čas vyhrazený pro tuto akci uběhl jako voda a byla tu čtvrtá odpolední, kdy děti s rozzářenýma očkama a plny radosti začaly klubovnu postupně opouštět. Už se jistě těší na příští rok, jak si takhle skvěle zase zadovádí.