Když dětské oči září - 2. 6. 2012

Přidáno: 15. června 2012

Věřte, nevěřte, ale je to tak. Stalo se již tradicí, že první červnový víkend pořádá Výbor pro občanské záležitosti obce Spojil pro naši drobotinu dětský den. Na tom by nebylo nic tak divného, ale s touto tradicí se pojí ještě další, a to ta, že na dětský den máme vždy až na výjimky potvrzující pravidlo, krásný slunečný den. Ne jinak tomu bylo i v sobotu 2. června letošního roku.

Po trošku pošmourném ránu přivítal odpoledne sluncem zalitý sportovní areál ve Spojile téměř padesátku dětí různého věku, které sem přišly oslavit svůj velký svátek - DĚTSKÝ DEN. Jako každoročně, čekala zde na ně spousta zábavy a řada soutěží. Mohly si zde vyzkoušet chůzi na dětských chůdách, střelbu z luku, střelbu ze vzduchovky, hod na cíl, stříhání cukrovinek na provázku se zavázanýma očima. Nechyběla ani kolektivní disciplína pro maminky s dětmi, kterou bychom mohli nazvat "Maminko, pomaluj si své dítě". U každé disciplíny obdrželi soutěžící žetonky, které si vyměňovali v krámku "prodavače" Libora za různé sladkosti a pro děti "užitečné" předměty. Po ukončení soutěžních disciplín nastoupily zúčastněné děti k závěrečnému slavnostnímu "dekorování". Každé dítko obdrželo zlatou medaili v podobě zlaté Fidorky. To však nebyl ještě konec.

Na úplný závěr dostaly spojilské děti od obce slíbené překvapení, které se skrývalo pod obrovskou plachtou. Po jejím odhalení se před dětmi objevila velikánská trampolína, po níž již nějaký čas toužily. V tu chvíli mezi nimi zavládla neskonalá radost a jejich očíčka se rozpálila v jasné plamínky. Skotačení a dovádění na trampolíně nebralo konce. Je nutno podotknout, že i přes různou věkovou skladbu našich malých "sportovců" se navzájem respektovali a tolerovali. Velice disciplinovaně se střídali na trampolíně, aby se dostalo na každého. To byla také největší odměna pro všechny organizátory, spokojené a rozzářené děti.

Úspěšný průběh celé akce by nebyl možný bez celé plejády organizátorů z řad členů výboru pro občanské záležitosti pod vedením Libora Kmenta, rodičů dětí, kteří pomáhali, a členů sboru dobrovolných hasičů, za což všem patří náš upřímný dík.