Vítání občánků - 26. 3. 2017

Přidáno: 23. dubna 2017

Autor: Božena Melounová

Na podzim loňského roku se ve Spojile narodilo několik nových Spojiláků, a tak je zástupci obce v neděli 26. března 2017 přivítali do naší spojilské rodiny. Nádherné nedělní odpoledne plné sluníčka bylo předehrou k malé slavnosti Vítání občánků, které se odehrávalo jako obvykle v klubovně sportovního areálu. Tentokrát byla účast velmi hojná, protože byli vítání čtyři noví občánci:

Matyáš Popelka, Laurie Anna Sűttö, Patrik Bednář a Viktorie Paštyková.

Kromě rodičů miminek se dostavil i značný počet babiček a dědečků, takže místnost klubovny byla zcela plná. Slavnost probíhala dle tradičního scénáře. Po úvodním slovu a verších v přednesu místních dětí následovalo malé pásmo písniček v podání členů dětského souboru Zvoneček pod vedením paní učitelky Rűklové. Tentokrát zazněly písničky na jarní notu a zpěváčkové k tomu byli i náležitě ozdobeni květinovými věnečky na hlavách.

Slova projevu starosty obce plná lásky, životních moudrostí a zkušeností si jistě přítomní rodiče vzali k srdci. Následoval slavnostní slib, podpisy do pamětní knihy, předání dárečků, přípitek a několik fotek na památku s miminkem v kolébce a společné foto našich "novopečených Spojiláků" s rodiči. Cvakl poslední snímek fotoaparátu a malý obřad byl u konce. Jen radost a milé vzpomínky na dnešní krásné setkání zůstává v srdcích všech přítomných účastníků.