Vítání občánků - 8. 5. 2011

Přidáno: 22. května 2011

Jaro je období zrození mláďátek, období plné lásky, něhy a krásy. I v naší vesničce jsme měli tu čest přivítat do řad spojilských občanů naše nové mládí.

V neděli 8. 5. 2011 odpoledne přivítali zástupci obce Spojil dvě spojilské děti, a to Terezku Weinhauerovou a Jakuba Hezkého. V náručí svých rodičů se děti cítily spokojeně a bezpečně a ve stejném duchu se nesla i řeč starosty obce pana Jana Křivky. Jeho slova o mateřské lásce, radosti, ale také o zodpovědnosti a starostech, které výchova dětí přináší, jistě zapůsobila správně a podpořila vědomí rodičů o tom, jaký poklad je jejich děťátko.

Tato slavnost byla jako obvykle provázena kulturním vystoupením dětského souboru Zvoneček pod vedením paní učitelky Rücklové a krátkými verši v přednesu paní místostarostky paní Miluše Telecké. Nechyběl ani tradiční přípitek na zdraví dětí a drobný dáreček s květinou z rukou starosty obce pana Jana Křivky a předsedy výboru pro občanské záležitosti pana Libora Kmenta.

Foto na památku Terezky a Jakuba v obecní kolébce uzavřelo tuto milou událost plnou příjemné a hřejivé atmosféry, kterou byla naplněna celá klubovna sportovního areálu.