XIII. reprezentační ples Svazku obcí Loučná - 25. 1. 2013

Přidáno: 5. února 2013

I když venkovní teploty na konci ledna neodpovídaly zrovna vrcholící zimě, plesová sezóna byla v plném proudu. V pátek 18. ledna jsme absolvovali V. reprezentační ples obce Spojil a SDH Spojil, a již týden na to opět v pátek 25. ledna se konal XIII. reprezentační ples Svazku obcí Loučná. Tentokrát byla pořadatelskou obcí obec Kostěnice, kde nás krásně vyzdobené prostory Kulturního domu přivítaly příjemnou atmosférou.

Jak se stalo již tradicí, na úvod plesu jsme vyslechli zdravici a přání dobré zábavy z úst předsedy Svazku obcí Loučná pana Martina Staňka. Jeho přání se opravdu vyplnilo, protože kromě celovečerního hudebního doprovodu tanečního orchestru James Band z Hradce Králové jsme vyslechli v průběhu večera i krásné písně pražského operního zpěváka Karla Bláhy. Příznivce lidové tvorby zase potěšilo vystoupení místního folklorního souboru Česká beseda.

Kromě běžné zábavy a společenského tance v párech si zatancovaly odděleně dámy na píseň od Heleny Vondráčkové – Sladké mámení a pánové předvedli své taneční umění při písni Pohoda od skupiny Kabát. Zábava se tímto skupinovým tancem ještě víc rozproudila a většina návštěvníků ve víru tance nezpozorovala, že se přiblížil vrchol večera, a to losování bohaté tomboly.

Po posledních tónech hudby a po posledních tanečních krocích nastal čas na návrat domů, a tak se všech 14 spojilských návštěvníků v brzkých ranních hodinách s pocitem příjemně stráveného večera a ve skvělé náladě rozloučilo s letošním prvním společenským setkáním Svazku obcí Loučná.