Memoriál MUDr. Petra Starého - turnaj v nohejbalu - 25. 5. 2013

Přidáno: 30. května 2013

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

V sobotu 25. května uspořádal náš Sbor dobrovolných hasičů již třetí ročník Memoriálu MUDr. Petra Starého - turnaje v nohejbalu, na památku našeho spojilského souseda a všestranného sportovce. Stejně jako v předchozích ročnících i letos se tento turnaj konal pod záštitou starosty obce Spojil a opět na hřišti pana Doležala u jeho domu č.p. 84 ve Spojile.

Po prezentaci od 8,30 hod. ráno byl turnaj zahájen v obvyklý čas v 9,00 hod. Celková letošní účast byla 12 osob – tj. 6 mužstev po 2 hráčích. Obsazení mužstev bylo jako obvykle vylosováno. V letošním roce byl zvolen systém hry každý s každým a tak bylo odehráno celkem 15 zápasů. Hrálo se tradičně na 2 vítězné sety.

Počasí bylo sice od rána zamračené a občas vyhrožovalo deštěm, ale nakonec se odpoledne udělalo i celkem hezky a objevilo se sluníčko. Hráči se proto osvěžovali jak chlazenými nápoji, tak se občas zahřáli čajem nebo kafíčkem. Pochutnat si mohli všichni na skvělých grilovaných steacích od vynikajícího kuchaře Martina Čápa a pozadu nezůstaly ani manželky hráčů, které nás zásobily svými domácími dobrotami ve formě jednohubek či různých sladkostí. Po mnoha náročných a vysilujících zápasech, plných dramatických i občas humorných momentů, tedy nakonec proběhl poslední zápas a došlo na vyhodnocení výsledků.

Vzhledem k letošnímu systému hry byl důležitý počet dosažených bodů, a protože ten byl u druhého a třetího místa shodný, tak rozhodlo lepší skóre setů. Kolem 15,30 hod. proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, kteří obdrželi z rukou spojilského starosty a starosty dobrovolných hasičů medaile a potištěná trička s nápisem na památku tohoto ročníku turnaje. Zlatí vítězové pak obdrželi krásný zlatý putovní pohár, na němž jsou uvedena jména všech vítězů předchozích ročníků. Bylo nám též ctí a velmi nás potěšilo, že účastníky turnaje přišla povzbudit i rodina doktora Petra Starého.

Závěrem bychom touto cestou rádi poděkovali manželům Doležalovým za propůjčení sportoviště, poskytnutí zázemí pro sportovce i fanoušky a navození skvělé atmosféry v jejich milém domáckém prostředí. Samozřejmě že velký díl patří všem organizátorům v čele s Janem Volše za kvalitní přípravu a zdárný průběh turnaje.

A jaké jsou tedy výsledky turnaje?

  • 1. místo – Jan Volše, Josef Doležal
  • 2. místo – Jan Hambalík, Petr Dvořák
  • 3. místo – Svatopluk Rozsypal, Jan Doležal

Gratulujeme vítězům, přejeme všem pěkné sportovní zážitky po celé léto a již nyní se těšíme na další ročník našeho turnaje, který se stal nedílnou součástí tradičních akcí v naší obci.