Dětský karneval - 16. 2. 2019

Autor: Dana Štěpánková

V sobotu 16. 2. 2019 se konal v klubovně a altánu sportovního areálu dětský karneval. Přestože bylo venku krásné, téměř jarní počasí, přišlo si zařádit a užít si prima odpoledne se svými rodiči asi dvacet pět dětí.

Karnevalově vyzdobený altán ožil ve tři hodiny odpoledne krásnými maskami, Beruška, Včelička, Princezny, Hokejista i se svými „trenéry“, Námořní kapitán, Spiderman, Vojáci a další superhrdinové, Opička, Bílá paní, Kočička a dalšími pohádkovými postavičkami.

O zábavný i kreativní program se postaralo MIMI studio Hradec Králové. Za doprovodu živé hudby - kytary a kláves probíhaly soutěže, hry a tanečky. Pan Draštík se svými pomocnicemi se s dětmi vydali na cestu kolem světa. Hledaly se žetonky, ze kterých se skládala výletní loď, stavělo se iglú z kostiček cukru, bubnovalo se na balonky, vyráběly se čelenky, zvířátka z balonků, zpívalo se a tančilo. K radosti těch nejmenších se do soutěží zapojili i rodiče a každá soutěž byla samozřejmě odměněna drobnou sladkostí.

Občerstvení pro návštěvníky připravila paní Hartmanová. Pro dospěláky bramboráky a pivko a pro karnevalové postavičky pohádkové lívanečky s ovocem a šlehačkou.

Karneval připravilo vedení obce společně s kulturní komisí a paní Hartmanovou.

Děkujeme za Vaši účast a těšíme se na setkání s Vámi i Vašimi ratolestmi na další akcích.