XI. ples obce Spojil - 2. 3. 2019

Autor: Dana Štěpánková

V sobotu 2. března 2019 se konal XI. Ples obce Spojil. Do nové dekády spojilských plesů jsme vstoupili trochu netradičně, v pěkném sále Sezemické radnice, vyzdobeném pro slavnostní večer. K tanci hrála devítičlenná kapela Top Band z Prachatic. Stovku návštěvníků přivítala starostka s místostarostou obce u vchodu do sálu uvítacím přípitkem. Každá příslušnice něžného pohlaví obdržela navíc krásné perníkové srdíčko. Hosty celým večerem provázel moderátor Lukáš Pochylý.

Hudba hrála k tanci i k poslechu plesové skladby, polky, valčíky, waltzy, a v rychlejším tempu latinu, jive, chachu, sambu ...

Příjemným překvapením byly páry, které nám některé složitější tance na parketě předvedly... :)

V průběhu plesu si všichni mohli vyzkoušet seznamovací kolový tanec Mazurku, při kterém došlo i k několika vtipným okamžikům, kdy se někteří páni nechtěli vzdát svých partnerek a tak se nám volní pánové a některé dámy hledali po parketě. Většina hostů tuto možnost využila a užila si tanec jako vzpomínku na dětská léta a taneční, mladší se něco nového naučili, netančící si broukali s moderátorem „měla babka, čtyři jabka“ a bavili se všichni.

Bylo by krásné, kdyby takto jednoduše šly naučit „latinsko-americké tance“.

Pro zpestření plesu zazpívala Martina Sikorová z pardubického divadla písničky z muzikálů Kabaret, Noc na Karlštejně, Donaha a Hello Dolly.

V závěru oficiální části plesu část pánské taneční skupiny „Pardubičtí hřebci“ předvedla velice mužné taneční vystoupení. Odlehčené, vtipné a přesto plesově korektní.

Tito „báječní muži“, na závěr svého vystoupení zvedli ze židlí a zapojili do tance i některé nic netušící přihlížející dámy ... no některé to tušily. :).

Určitě největší radost všem udělali sami účastníci plesu, a to velice krásnou tombolou, která se skládala především z jejich domácích výrobků. Téměř co účastník Spojilák, to krásná, voňavá, kreativní a hlavně chutná cena. Sešly se nám ceny typu domácí müsli, utopenci, nakládaný hermelín, marmelády, krásný dort se znakem obce, další dort s rockovou kytarou, domácí čokoládový likér, bio balíčky z Apolenky, domácí pálenka, krásné srdíčkové muffiny, frgál – velikonoční :), výborné slané rohlíčky, celé kolo sýra a ještě jedna cena, kterou chtěl vyhrát snad každý, a to pečená husička krásně ozdobená jablíčky a pomeranči, na kterou se jen sbíhaly sliny.

V tombole jsme neměli jen dobroty, sešly se nám tematicky skleničky, zahradní nápojový set, vínko s poukázkami do wellnes do Dřítče a na večeři do Bonté, kuchařská kniha, dárkové sety čajů a další krásné ceny.

Sbor dobrovolných hasičů obce Spojil obdaroval účastníky plesu balíčky preclíků, které zdobily každý stůl. Tombola byla skutečně bohatá a lákavá.

Po tombole, kolem jedenácté hodiny večerní se parket zaplnil do posledního místečka. Tančilo se na známé melodie například z filmů Hříšný tanec, nebo Pomáda až do druhé hodiny ranní.

Na závěr bych ráda poděkovala Vám všem účastníkům za krásný ples, který jste nám velkou měrou pomohli vytvořit. :)

Těšíme se na příští rok, na náš XII. Ples a také na jubilejní XX. Ples Svazku obcí Loučná. Se spojilskou mazurkou nemůžeme neuspět.