Posvícení s Kapkou - 19. 9. 2013

Přidáno: 26. září 2013

Ač se v naší vísce po desetiletí slaví posvícení na Svatého Václava, v letošním roce se nám "podařilo" souhrou různých náhod a nepředvídaných událostí uspořádat posvícenskou zábavu již o týden dříve. Ještě ani nestačily "oschnout" letáčky na tuto akci a již jsme zaznamenali nebývalý zájem o posvícenskou zábavu, a to především z řad našich seniorů. A není se co divit. Jestliže před dvěma lety, kdy u nás poprvé kapesní kapela Kapka vystupovala na posvícení a na Silvestra, byla pro mnohé z nás velkou neznámou, dnes je pro mnohé občany, zejména z řad seniorů velkým pojmem. Velkým "koníčkem" dříve narozených spoluobčanů je sledování televize Šlágr, kde toto hudební duo pravidelně vystupuje a těší se velké přízni diváků.

I když je to na místní poměry poněkud neobvyklé, tak byly již při zahájení posvícenské zábavy, která se konala v pátek 19. září od 19. hodin, společenské prostory sportovního areálu zcela zaplněny návštěvníky různých věkových kategorií. Jak ukázal další průběh večera, nebylo to z toho důvodu, že se k večeři podávala pečená kachní prsíčka s bramborovým knedlíkem a červeným zelím, ale především díky nám již dobře známým Daně Sokolové a Petru Šimáčkovi. A jako nikdy předtím, opět nezklamali. Přeci ale tento večer byl poněkud jiný než ty předchozí. Petr Šimáček nám představil svou novou "přítelkyni" - elektrofonickou harmoniku. Aby to té dosavadní nebylo zas tak moc líto, tak se během večera několikrát chopil "staré" dobré heligonky. Společně s Danou opět předvedli famózní hudební a pěvecký výkon podtržený jazykovou vybaveností. Jak už je u této dvojice zvykem, celý večer nás provázely písně všech možných žánrů a z různých zemí celého světa. Tato dvojice není obdařena pouze hudebním a pěveckým nadáním, ale především Petr Šimáček je navíc obdařen vypravěčstvím, humorem a vtipem. Hudební vystoupení prokládal veselými historkami ze života a cest této dvojice.

Během večera nás čekalo ještě jedno milé překvapení. Na naši posvícenskou zábavu zavítal spolupracovník Kapky, imitátor Jirka Černý. Slovo dalo slovo a posvícenský program byl okořeněn návštěvou Jaroslava Vojty, Luďka Soboty a Vlasty Buriana, který s sebou přivezl další překvapení, známé Alexandrovce, s nimiž si a společně s Kapkou zazpíval světoznámou Kalinku. Co víc jsme si mohli přát. Posvícenská zábava se vskutku vydařila a byla zábavou v pravém slova smyslu a v duchu lidových tradic. Kdo přišel, jistě nelitoval. A pro ty, kterým se tento večer líbil, ale i pro ty, kteří nemohli přijít a mají rádi lidovou zábavu, máme vzkaz. SEJDEME SE S KAPKOU A JIRKOU ČERNÝM V PÁTEK 15. LISTOPADU OD 19,00 HODIN při jejich zábavném vystoupení.