Spojilský karneval pro děti - 17. 2. 2018

Přidáno: 27. února 2018

Doba masopustu byla sice u svého konce, ale nic nebránilo uspořádat v sobotu 17. února karnevalový rej pro děti pod taktovkou obce Spojil a Hanky Hartmanové. Celé odpoledne bylo pod mrakem, dětem však zábavu nic nepokazí. Dětské švitoření a smích bylo slyšet už z dálky, to jak se scházely ještě v bundičkách a kabátcích, pod nimiž pečlivě ukrývaly, za co vlastně jdou.

Načinčané maminky, hrdé na své ratolesti a také na masky, nad kterými trávily jistě ne jeden z večerů, kráčely do sportovního areálu v těsném závěsu za dětmi. Šatna restaurace, kde se karneval konal, byla hned zaplněná. Vykukovali z ní víla, dýně, hastrman, kovboj, kominíček a další do detailu vypracované kostýmy.

Po prvotním ostychu, zvláště u těch nejmenších, se rozproudila zábava vpravdě karnevalová. Mimistudio - Labyrint, které vlastní program karnevalu provozovalo, je na dětské akce speciálně "vycvičené". Pár veselých písniček a společné vítání se námořnickým pokřikem "ahoj" odstartovalo dvouhodinový maratón zábavy. Děti se náramně bavily, do rytmu jim hrála hudba Mimistudia veselé skladby, které zněly z amplionu po celém areálu. Koordinátorky v námořnickém měly připravené hry, tanečky, soutěže i spoustu otázek. Děti tak sólo nebo kolektivně tančily a odpovídaly na dané otázky jedno přes druhé a s nadšením soutěžily. Po každém splněném úkolu, jako bylo například přenášení papírových rybiček za pomoci kolíčku na prádlo, si soutěžící mohli sami vybrat nějaký ten drobný dárek z připravené nabídky.

Rodiče odpočívali na lavičkách kolem tanečního parketu a sledovali, co se právě děje a co se bude dít, aby případně pomáhali v soutěžích svým dětem, ale i vnučkám a vnukům, hlavně těm nejmenším. Než jsme se nadáli, byly dvě hodiny programu pryč a museli jsme se loučit. Zábava byla povedená a spokojené děti si domů odnášely spoustu zajímavých cen. Nezbývá než se těšit, že i ten karneval roku 2019 bude stejně povedený. Ale není všem dnům zábavy v roce letošním konec, pro děti se připravují další atrakce, jako například "Pohádkový les" nebo "čarodějnice". Snad i tyto akce se vydaří.