Turnaj ve stolním tenisu dvojic - 22. 2. 2014

Přidáno: 28. února 2014

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Po úspěchu loňského úvodního ročníku pokračoval náš nový turnaj ve stolním tenisu dvojic i letos, tedy jeho druhým ročníkem, a to jako obvykle v únorovém termínu a pořadatelem byl opět náš SDH Spojil společně s obcí Spojil. V sobotu 22. února se tedy ve 14,00 hodin odpoledne sešli k prezenci všichni přihlášení účastníci v klubovně spojilského sportovního areálu. Bylo to celkem 14 hráčů, kteří se přesně ve 14,15 hod. rozlosovali do 7 dvojic.

Potěšilo nás už v úvodu i to, že se přihlásilo několik nových hráčů, kteří se ještě nikdy žádného našeho ping-pongového turnaje nezúčastnili. Pravidla byla naprosto stejná jako vloni - všechny zápasy byly hrány na 2 vítězné sety a hrálo se systémem každý s každým, takže to šlo opravdu poměrně svižně. Všechny dvojice hráčů bojovaly s velkým sportovním zápalem a vládla zde příjemná a pohodová atmosféra. Aby naši hráči byli při namáhavých výkonech dostatečně občerstveni, tak pro ně byl zajištěn stálý přísun rozličných nápojů a měli možnost pochutnat si na dobrotách z kuchyně Karla Ševečka.

V šest hodin večer bylo nakonec dohráno a proběhlo skupinové focení všech účastníků. Ve čtvrt na sedm pak proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, kteří obdrželi pěkné medaile a diplomy. Vítězové prvního místa Karel a Tomáš převzali navíc krásný zlatý putovní pohár, na který budou zapsána na památku jejich jména. Zajímavostí bylo, že tito letošní vítězové získali ve stejné dvojici v loňském ročníku stříbro. Karel měl ze svého vítězství tak velkou radost, že všem věnoval šampaňské, kterým si všichni postupně připili právě z toho putovního poháru.

Pořadí vítězů:

  • 1. místo – Karel Ševeček, Tomáš Záleský
  • 2. místo – Miroslav Doležal, Ondřej Štěpánek
  • 3. místo – Jan Volše, Jan Štěpánek

Všem účastníkům i divákům se jistě tento druhý ročník turnaje velmi líbil a užili si při něm krásné sportovní odpoledne. Závěrem bych rád poděkoval řediteli turnaje Honzovi Volšemu za perfektní přípravu a organizaci této sportovní události a manželům Ševečkovým za zázemí v klubovně a příjemnou atmosféru. Těšme se společně již nyní na příští ročník a přejme našim spojilským sportovcům dobrou výdrž při tréninku, samozřejmě nejlépe v našem spojilském sportovním areálu.