IX. reprezentační ples obce Spojil a SDH Spojil - 20. 1. 2017

Přidáno: 28. února 2017

Autor: S. R.

Jak říká klasik, nejen prací živ je člověk. A má pravdu. Je třeba jednou za čas vysadit z pracovního rytmu, odreagovat se a nabrat nových sil, nejlépe formou zábavy. Příležitost k tomu se našla 20. ledna v podobě IX. reprezentačního plesu obce Spojil a SDH Spojil.

Ples se konal jako již tradičně v sále kulturního domu obce Choteč. V průběhu odpoledne spojilští hasiči a zástupci obce připravili zapůjčený sál včetně výzdoby, tomboly a instalace techniky hudebního tělesa "Bylo nás pět". Krátce po půl sedmé přijel autobus s prvními účastníky plesu. Žádný ples by nebyl dokonalý, kdyby nebyl okořeněn nějakým problémem. Rovněž v našem případě se potíž dostavila v podobě nepřítomné šatnářky, která náhle onemocněla. Nepříjemnost se vyřešila vyhlášením šatny za samoobslužnou. S odstupem se tento krok jeví jako prospěšný, neboť se obsluha šatny zrychlila, tím se zkrátila čekací doba a odložení svršků vyšlo levněji.

Při vstupu do sálu obdržely příslušnice krásnější poloviny lidstva na uvítanou růži z rukou starosty či místostarosty obce, spolu s přáním příjemné zábavy. Přesto, že se zpočátku pořadatelé obávali nevalné účasti, sál se rychle plnil tak, že nakonec působil dojmem optimálně zaplněného prostoru. Po zahajovacích projevech starosty obce a starosty hasičů se svého úkolu zhostila hudba a následovalo to, co normálně probíhá na většině podobných akcí. Hudba s tancem se střídaly s neméně důležitými přestávkami na odpočinek nebo pohárek povoleného dopingu. Ve znamení dobré nálady večer postupně dospěl ke svému zlatému hřebu, k losování tomboly.

Celkem bylo pod moderátorskou taktovkou Honzy Křivky a bouřlivého doprovodu publika vylosováno 32 hodnotných cen. Samozřejmě bylo pamatováno i na cenu útěchy. Zábava pak pokračovala v příjemné atmosféře, zvláště od okamžiku, kdy řízení pohybu na parketu převzala zpěvačka kapely Petra Stará. Pak jsme zažili relativitu času v praxi, po půlnoci čas zrychlil a než jsme se rozhlédli, stál na parkovišti autobus, aby odvezl i ty nejvytrvalejší tanečníky domů.

Reprezentační ples obce Spojil v pořadí devátý je již minulostí a my se můžeme pomalu připravovat a těšit na ten desátý, jubilejní.