Turnaj ve Stiga hokeji - 7. 1. 2017

Přidáno: 18. ledna 2017

Autor: Jan Volše

Dne 7. ledna 2017 se konal 3. ročník Turnaje ve Stiga hokeji, který pořádal Jan Volše pod záštitou obce Spojil. Neoficiálně také 4. ročník turnaje ve Stolních hrách. Vysvětlím - 1. ročník Stolních her jsme kombinovali Stiga hokej a Stolní fotbálek a byl určen pro dvojice. Od roku 2015 už turnaj pořádáme pro jednotlivce a jen ve Stiga hokeji.

Turnaj se odehrál v klubovně sportovního areálu obce Spojil. Sraz účastníků byl stanoven na 14. hodinu. Po prezenci všech hráčů byl turnaj oficiálně zahájen. Turnaje se zúčastnilo 12 mužů. Věkové zastoupení hráčů bylo od 15 let až po muže nad 60 let.

Ještě před organizačními záležitostmi turnaje byli všichni zúčastnění přivítáni. Osobně jsem přivítal (pro nás všechny vzácného hosta) - účastníka turnaje Michaela Jamese, žijícího u "protinožců" v Austrálii, v době konání našeho turnaje byl dočasně obyvatelem naší obce.

Na začátek byli účastníci seznámeni s programem, hracím systémem, kritérii a pravidly. Hrálo se na čtyřech hracích Stiga stolech. Hrací zařízení - (stoly) do turnaje zapůjčili Kremlička Petr, Ševeček Karel, Kostelecký Vláďa - kluci díky. Hrálo se systémem tzv. "každý s každým". Vzhledem k počtu 12 účastníků to znamenalo odehrát celkem 66 utkání. Vítězům utkání se do výsledkové tabulky zapisovaly 3 body. V případě remízy se oběma hráčům zapisoval jeden bod. Všechny výsledky byly pečlivě zaznamenávány do výsledkových listin slečnou Malvínou Ministrovou - Malvíno, díky. Poprvé v historii turnajů ve Stiga hokeji jsme měli nezávislého hlavního rozhodčího, byl jím Michal Riedel, který se následně ujal slova a seznámil hráče s těmi nejdůležitějšími částmi z pravidel Stiga hokeje. - Michale, díky.

Tak a konečně se mohlo začít hrát. Utkání se hrála na 5 minut bez přerušení a s 3 minutovými přestávkami mezi jednotlivými koly. Dvakrát byla zařazena přestávka v délce 20 minut na osvěžení, odlehčení atd. Vzhledem k tomu, že každý hráč odehrál celkem 11 utkání si delší přestávky všichni zasloužili. Přesné časové úseky (utkání a přestávky) odpočítávala elektronická časomíra, kterou svědomitě obsluhovala paní Radka Ministrová - Radko, děkuji. Hráči, co zrovna nenastupovali k utkání, zastávali post rozhodčího - asistenta. Každý hrací stůl měl tedy svého arbitra.

Po odehrání posledního utkání zasedli hlavní rozhodčí a zapisovatelka nad výsledkovou listinu a počítali a počítali… Nebylo to jednoduché. U každého účastníka museli přesně spočítat dosažené body a skóre. Následně proběhla závěrečná kontrola výsledků a z nich vzešlo konečné pořadí:

  • 1. Ladislav Ministr - body: 28 ; skóre: 32 : 7
  • 2. Honza Kostelecký - body: 23 ; skóre: 22 : 7
  • 3. Michal Rozsypal - body: 23 ; skóre: 18 : 10

Další účastníci již bez udání pořadí: Rozsypal Sváťa, Štěpánek Honza, Kremlička Petr, Kostelecký Vláďa a Míša, Nedvěd Zdeněk, Kučera Tomáš, Dobrovolný Honza a Volše Honza.

Proběhlo vyhlášení výsledků hlavní soutěže a pro větší atraktivitu i soutěží o nejlepšího střelce a obránce. Pro úplnost dodávám, že nejlepším střelcem i obráncem turnaje se stal pan Ladislav Ministr. Mimořádnou cenu pro hráče z nejvzdálenější destinace si odvezl Michael James. Dekorovaní převzali od pořadatele turnaje věcné ceny s logem STIGA a samozřejmě něco dobrého k zakousnutí.

Touto cestou děkuji obci Spojil za záštitu nad turnajem, finanční příspěvek na ceny, propagaci turnaje, zapůjčení hracího stolu a poskytnutí klubovny sportovního areálu.

Díky všem, kteří mi pomohli s pořádáním turnaje.

Hráčům velký dík za korektní hru a dodržování pravidel.

Děkuji paní Hance Hartmanové za připravené občerstvení a trpělivost.

Z mého pohledu se jednalo o velice vydařenou sportovně-společenskou akci, které se zúčastnili hráči různých věkových kategorií.

Těším se na další sportovní akce.

Sportu zdar.