Loučení s létem v havajském duchu - 10. 9. 2016

Přidáno: 17. listopadu 2016

Autor: Capmi

To byl ale fofr! Než jsme se nadáli, byl konec prázdnin, děti musely do školy, a i když počasí na sluníčku neskrblilo, bylo nám jasné, že se blíží čas podzimu. Tak abychom se s létem jak se patří rozloučili, přijali jsme pozvání na poprázdninovou akci "Loučení s létem" pořádanou paní Hanou Hartmanovou společně s obcí. "Rozlučka" se konala v sobotu 10. září ve sportovním areálu, tentokrát netradičně v havajském duchu.

Protože po celý den panovalo neskutečné vedro, začal se areál lidmi zaplňovat až k večeru. Někteří účastníci již přicházeli vyzdobeni květinovým náhrdelníkem nebo květinou ve vlasech. Kdo neměl, mohl si zakoupit některý z doplňků, které byly pro tuto příležitost nachystané. Příjemným překvapením a zpestřením programu bylo vystoupení jednoho z nejlepších freestylových barmanů ČR a vítěze mnoha prestižních ocenění v barmanství Petra Hurty.

Po krátkém "výukovém" úvodu jak míchané nápoje připravovat jsme využili možnosti zakoupit si koktejly namíchané přímo samotným mistrem ČR. V nabídce koktejlů bylo tradiční Mojito, Cuba Libre, Piňakoláda, Sex on the beach... a další vychytávky. Při exhibičním vystoupení v rytmu hudby barman předvedl neuvěřitelné triky s lahvemi, šejkry a sklenicemi, házel ledem, žongloval s ovocem a dalšími předměty, přičemž stále komunikoval s námi diváky. Skvěle namíchaný drink při jedinečné show byl předán přihlížejícím divákům. Není divu, že nás barmanská show dostala do dobré nálady a ta nám vydržela po celý zbytek večera.

Speciality připravované na grilu, jako například krevety ve slaninovém kabátku, grilovaný losos, havajský špíz nebo grilovaný ananas pak byly již jen pověstnou třešničkou na dortu.

Po celou dobu k poslechu hrála reprodukovaná stylová hudba, její rytmy nás pak vyprovázely letní nocí k našim domovům.