Kurz velikonoční floristiky - 19. 3. 2016

Přidáno: 22. března 2016

Autor: Božena Melounová

Stejně jako každý rok před Velikonocemi uspořádala Obec Spojil kurz velikonoční floristiky. Letošní Velikonoce připadly již na 27. a 28. března, a tak se kurz konal o týden dříve, tj. 19. března, kdy se o půl desáté v klubovně sportovního areálu sešlo kolem 15 žen, dívek a dětí, aby si na tyto oblíbené svátky připravily pestrobarevnou výzdobu pro své domy a byty.

Pod vedením nám všem známých lektorek paní Jitky Folbrechtové a paní Zorky Hrabáňové se všem práce skvěle dařila a během jedné hodiny se začaly na stolech v tělocvičně objevovat originální věnce a zápichy v miskách. Jarní zeleň, přírodní i umělé zdobné prvky a letos i keramické ozdůbky z dílny Dámského klubu se v rukách našich šikovných výtvarnic proměnily v krásné dekorace, které by mohly směle konkurovat profesionálním výrobkům. Děti si s pomocí pana Sváti Rozsypala mohly také vlastnoručně omalovat ozdůbky z pálené hlíny, které se pak staly součástí jejich výtvorů.

Každá z účastnic kurzu si po několika hodinách pilné práce odnášela pyšně domů několik originálních dekorací, kterými si o Velikonocích vyzdobí svůj domov. Celé této akci však předcházela náročná příprava materiálu, o kterou se postarala paní Mirka Čápová, jíž za to náleží velký dík stejně jako výše uvedeným lektorkám a panu Rozsypalovi.