Turnaj ve Stiga hokeji - 9. 1. 2016

Přidáno: 26. února 2016

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Po předchozích dvou úspěšných ročnících i letos náš spojilský sbor dobrovolných hasičů spolu s obcí Spojil uspořádal turnaj ve Stiga hokeji, což je pro zimní období v našem spojilském kalendáři sportovních akcí ideální interiérová aktivita.

V sobotu 9. ledna se tedy ve 14,00 hodin odpoledne sešli k prezenci všichni přihlášení účastníci v klubovně spojilského sportovního areálu. Bylo to celkem 12 hráčů. Nejdříve zde všechny přivítal starosta dobrovolných hasičů Honza Meloun, který turnaj zahájil a poděkoval organizátorům a sponzorům, poté se slova ujal ředitel turnaje Jan Volše, který vysvětlil všechna důležitá pravidla Stiga hokeje a zodpověděl několik technických a organizačních dotazů. Poté si všichni hráči vylosovali svá čísla a vrhli se do hry podle předem stanoveného harmonogramu. Hrálo se na celkem třech stolech současně a každý zápas trval 5 minut. Pro správné časování digitální časomíra, která byla zobrazena na místní nástěnné televizi. Zvukovým signálem byly ohlašovány začátky a konce všech utkání, mezi nimiž byly přestávky v délce 3 minut.

Hrálo se opravdu velké množství utkání (nakonec jich bylo celkem 66), a proto byl turnaj jedno velké, ale dokonale fungující mraveniště – neustále se střídaly zápasy, herní stoly, hráči a tak pořád dokola.Všichni bojovali s velkým zaujetím a nadšením, vládla zde však příjemná a pohodová atmosféra, občas proložená nápaditými a vtipnými komentáři jak hráčů, tak diváků, kteří do klubovny postupně přicházeli. Aby naši hráči byli při namáhavých výkonech svých prstů, zápěstí a loktů dostatečně občerstveni, tak pro ně byl zajištěn stálý přísun pivka i dalších rozličných nápojů a také jim Hanka s Honzou nabídli párečky s hořčicí.

Poté co bylo dohráno a konečně spočítány všechny výsledky, proběhlo kolem sedmé hodiny večer slavnostní vyhlášení vítězů, kteří obdrželi pěkné medaile a diplomy a dále věcné ceny jako mikiny, trička, kšiltovky, kalendáře a lahve šampaňského.

Ceny předal vítězům ředitel turnaje Honza Volše a starosta dobrovolných hasičů Honza Meloun, který poděkoval pořdatelům i sponzorům a turnaj oficiálně ukončil. Poté jsme ještě spolu v klubovně pěkně poseděli a bavili se velmi dobře až do pozdních hodin.

A jak to tedy nakonec dopadlo ?

Pořadí vítězů:

  • 1. místo – Jan Kostelecký
  • 2. místo – Petr Kremlička
  • 3. místo – Tomáš Kučera

Nejlepším střelcem celého turnaje se stal s 26 góly Honza Kostelecký a nejlepším obráncem pak Tomáš Kučera s pouhými 10 inkasovaými brankami.

Velmi rádi bychom poděkovali řediteli tohoto turnaje Honzovi Volšemu za precizní přípravu a organizaci. Za poskytnutí pěkných cen pro vítěze velmi děkujeme také sponzorům, kterými byli kromě našeho SDH také obec Spojil, rodina Kosteleckých, starostka obce Spojil a starosta SDH.

Věřím, že všem účastníkům i divákům se tento turnaj velmi líbil a užili si při něm krásné sportovní a zároveň i společenské odpoledne a večer.