Přivítání nového roku 2016 - 1. 1. 2016

Přidáno: 9. ledna 2016

Autor: Božena Melounová

Jako každoročně již po řadu let na Nový rok v podvečer proudí do Spojila stovky návštěvníků, aby společně s místními obyvateli přivítali Nový rok, jehož číslice je letos 2016. Letošní první leden nás překvapivě na rozdíl od předchozích teplých dnů zastihl se slabou bílou pokrývkou sněhu a mírným mrazíkem, a tak všem příchozím přišel vhod kalíšek svařeného vína nebo jiného teplého nápoje, který byl k dispozici jak ve venkovních prostorách sportovního areálu, tak i uvnitř.

Již od 17. hodiny nám vyhrávala dechová hudba Pernštejnka lidové skladby na uvítanou. Tato kapela se stala neodmyslitelnou součástí naší novoroční slavnosti. Po krátké sérii skladeb přivítal místostarosta obce pan Jan Křivka všechny přítomné a vzácného hosta paní senátorku Miluši Horskou, která rovněž pronesla několik pochvalných vět o naší vesničce. Po malé hudební vložce si především místní se zájmem vyslechli novoroční projev starostky obce paní Miluše Telecké, v němž provedla bilanci naší práce za uplynulý rok a vyzvala naše obyvatele ke vzájemné spolupráci, abychom zajistili krásnou budoucnost sobě i dalším generacím, a popřála všem přítomným všechno nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti.

Novoroční přípitek zástupců vedení obce Spojil a státní hymna v podání Pernštejnky byly téměř posledními body programu slavnosti. Utichly závěrečné tóny hymny, zhasla světla a po krátké pauze napětí vytryskly gejzíry ohňostroje, jehož nádheru dokreslovala monumentální hudba z Hvězdných válek. Stovky zraků byly upřeny vzhůru a užasle si vychutnávaly tu neopakovatelnou podívanou. Jen na malou chvíli se více jak 1000 přihlížejících návštěvníků ocitlo v nadpozemském světě vesmírných dálek.

Ale každé představení má i svůj konec, a tak i naše slavnost byla touto krásnou scénou ukončena. Jen neradi se přespolní diváci po tomto krásném zážitku rozcházeli domů a místní, jak je již milým zvykem, se usadili v klubovně ještě na kus sousedské řeči.