Spojilský turnaj v nohejbalu trojic - 5. 9. 2015

Přidáno: 11. října 2015

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Tradičně počátkem prvního podzimního měsíce, v sobotu 5. září se konal již 4. ročník spojilského turnaje v nohejbalu trojic, který pořádala obec Spojil spolu s našimi dobrovolými hasiči. Hrálo se tradičně na hřišti pana Doležala u jeho domu č.p. 84, kde je jak kvalitní kurt, tak i výborné zázemí pro hráče i fanoušky.

Turnaj byl zahájen ráno v 8,30 hod. prezencí a losováním mužstev a krátce po deváté se začalo hrát. Celková účast byla 16 osob – což byla neobvyklá situace a pro její vyřešení bylo nakonec zvoleno i neobvyklé ale zajímavé řešení. Nakonec tedy bylo celkem 6 mužstev – z toho 5 mužstev po 3 hráčích a 1 mužstvo z jednoho stálého hráče a v pozici dalších dvou se postupně vystřídali téměř všichni ostatní. Hrálo se na 2 vítězné sety. Zápasy mužstev probíhaly jednoduchým systémem vzájemně každý s každým, takže celkem bylo odehráno 15 zápasů.

Po celý den bylo příjemné polojasné počasí s řídkými mráčky, ale občas sluníčko vylezlo a pěkně připalovalo. Hráči se proto mohli osvěžit chlazenými nápoji a pochutnali si také na grilovaném stejku a dále na různých dalších dobrotách, které napekly a přinesly manželky hráčů, jež přišly fandit. Hrálo se opravdu s maximálním nasazením, smeče hrané nízkou i vysokou nohou střídaly hlavičky a občas se vysoko vztyčené nohy protihráčů vypínaly nad sítí skoro jako zkřížené meče rytířů. Po mnoha napínavých a urputných bojích, kdy míč někdy létal z jedné strany na druhou rychle jako střela a jindy se zase naopak přes síť sotva přehoupl, byl tedy turnaj konečně dohrán krátce po třetí hodině odpolední.

V 15,30 hod. proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, kteří obdrželi jako trofeje krásné velké medaile s nápisem na památku tohoto turnaje a také pěkné diplomy. Dále obdrželi všichni tito medailisté praktické věcné ceny ve formě sportovních kraťasů, ponožek a ručníků. Vítězné družstvo získalo navíc krásný zlatý putovní pohár, který je tradiční hlavní trofejí tohoto turnaje. Od starosty hasičů dostali zlatí hoši lahev šampaňského, která byla, jak je u nás zvykem, nalita do putovního poháru a z něj si pak zavdali všichni účastníci turnaje i několik fanoušků. Protože našim sportovcům bylo spolu moc dobře, tak si ještě střihli takový menší nesoutěžní turnajík, aby si dosyta zahráli. Potom ještě nějaký čas poseděli při dobrém jídle či pití v družném hovoru a veselé zábavě s přáteli v tomto příjemném prostředí.

Závěrem se sluší touto cestou poděkovat manželům Doležalovým za propůjčení sportoviště, poskytnutí zázemí pro sportovce a navození skvělé atmosféry v milém domáckém prostředí. Dále patří samozřejmě velký dík organizátorům v čele s ředitelem turnaje Honzou Volše za kvalitní přípravu a zdárný průběh turnaje. Za sponzorské příspěvky na ceny pro vítěze upřímně děkujeme obci Spojil a paní starostce Miluši Telecké.

A jaké jsou tedy konečné výsledky?

  • 1. místo - Jan Hambalík, Michal Rozsypal, Jan Doležal
  • 2. místo - Miroslav Doležal, Petr Kremlička, Josef Doležal
  • 3. místo - Svatopluk Rozsypal, Petr Dvořák, Ondřej Štěpánek

Gratulujeme všem vítězům, děkujeme všem účastníkům turnaje i fanouškům a již nyní se těšíme na další (příště půlkulatý) ročník tohoto nohejbalového zápolení.