Memoriál MUDr. Petra Starého - turnaj v nohejbalu dvojic - 23. 5. 2015

Přidáno: 25. července 2015

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

V sobotu 23. května uspořádal náš Sbor dobrovolných hasičů jubilejní pátý ročník Memoriálu MUDr. Petra Starého - turnaje v nohejbalu, na památku našeho spojilského souseda a všestranného sportovce. Stejně jako v předchozích ročnících i letos se tento turnaj konal pod záštitou starostky obce Spojil a opět na hřišti pana Doležala u jeho domu č.p. 84 ve Spojile.

Po prezentaci od 8,30 hod. ráno byl turnaj zahájen v obvyklý čas v 9,00 hod. ředitelem turnaje Honzou Volše a starostkou obce paní Miluší Teleckou, kteří všechny přivítali a popřáli jim hodně štěstí a úspěch v dnešním zápolení. Všichni přítomní při zahájení také pietně vzpomenuli světlé památky Petra Starého. Celková letošní účast byla 16 osob. Ti se rozlosovali do 2 skupin po 4 dvojicích a ve skupinách se hrálo systémem každý s každým. Dle výsledků ze skupin byly dvojice nasazeny do Play off - tzv. "pavouk". Zde pak dvojice hrály vyřazovacím systémem, z čehož pak vyšlo konečné pořadí vítězů. Hrálo se tradičně na 2 vítězné sety. Počasí bylo více než příznivé, bylo pěkně slunečno a teplo a chvílemi až vedro, naštěstí však občas zatáhnul oblohu mráček, aby hráče zchladil trochou stínu. Hráči se proto osvěžovali především chlazenými nápoji. Pochutnat si mohli všichni na skvělých grilovaných steacích od vynikajícího kuchaře Martina Čápa a pozadu nezůstaly ani manželky hráčů, které nás zásobily svými domácími dobrotami ve formě jednohubek, ovoce či různých sladkostí.

Po mnoha náročných a vysilujících zápasech, plných dramatických i občas humorných momentů, tedy nakonec proběhl poslední zápas a došlo na vyhodnocení výsledků. Kolem 15,15 hod. proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, kteří obdrželi z rukou starosty dobrovolných hasičů a ředitele turnaje diplomy a věcné ceny věnované obcí Spojil i samotnou paní starostkou. Jednalo se o sportovní ponožky či regenerační krémy a pro doplnění energie plechovkové plzeňské pivečko a energetické tyčinky. Zlatí vítězové pak obdrželi krásný zlatý putovní pohár, na němž jsou uvedena jména všech vítězů předchozích ročníků. Od starosty hasičů dostali vítězové také lahev šampaňského, které bylo nalito do putovního poháru a všichni si jím připili na šťastné ukončení turnaje. Jako tradičně zde většina účastníků ještě poseděla až do večera v družném hovoru a veselé zábavě.

Závěrem bychom touto cestou rádi poděkovali manželům Doležalovým za propůjčení sportoviště, poskytnutí zázemí pro sportovce i fanoušky a navození skvělé atmosféry v jejich milém domáckém prostředí. Samozřejmě že velký díl patří všem organizátorům v čele s Honzou Volše za kvalitní přípravu a zdárný průběh turnaje a paní starostce Telecké za její podporu této sportovní akci. A jaké jsou tedy výsledky turnaje?

  • 1. místo = Petr Dvořák, Svatopluk Rozsypal
  • 2. místo = Boris Fukátko, Jan Hambalík
  • 3. místo = Petr Kremlička, Michal Rozsypal

Gratulujeme vítězům, přejeme všem pěkné sportovní zážitky po celé léto a již nyní se těšíme na další ročníky našeho turnaje, který se stal nedílnou součástí tradičních akcí v naší obci.