Koloběžka tour Spojil 2015 - 26. 4. 2015

Přidáno: 4. května 2015

Autor: Božena Melounová

Video z Koloběžka tour 2015

Stalo se již pomalu tradicí, že se na sklonku dubna naši koloběžkáři začínají prohánět na koloběžkách ve snaze natrénovat něco málo pro nastávající závod.

Letošní již třetí ročník koloběžkářské jízdy pod názvem Koloběžka tour Spojil s podtitulem "Slož si vlastní štafetu" se konal v neděli 26. dubna 2015. Stejně jako předchozí dva ročníky byl hlavním organizátorem Libor Kment ekovelo.cz, akce se konala pod záštitou starostky obce Spojil a za organizačního přispění členů SDH Spojil a Městské policie Sezemice. Koloběžky opět zapůjčila firma ekovelo.cz. Známý spojilský okruh vedl od sportovního areálu lesem, ulicí K Hájovně, přes naši náves – ulicí U Lípy a ulicí Okružní zpět ke sportovnímu areálu, tj. cca 1100 m. Závod byl stejně jako v loňském roce stanoven na 3 hodiny jízdy.

Letošní účast byla neočekávaná. Kromě spojilských a přespolních závodníků se zúčastnilo i družstvo z Ústí nad Labem a několik závodníků z Kolína a Kutné Hory. Celkem odstartovalo 8 družstev v počtu 42 koloběžkářů, a to v počtu maximálně 6 závodníků na družstvo, některá družstva disponovala tedy i menším počtem. V týmu některých skupin se objevily i děti (chlapci), kteří si s dospělými ve vytrvalosti statečně měřili své síly.

Závod byl odstartován po 10. hodině a všichni závodníci vyjeli naplno, i když tento závod měl být především jízda pro radost a pohyb, aby hned ještě za čerstvých sil najeli co nejvíce kilometrů. Natrénovaní "profesionální borci" hravě prosvištěli obcí jedno kolo za druhým, zatímco amatéři po několika kolech začali již pociťovat únavu a radost z pohybu se nějak vytrácela. Přesto se všichni na trati drželi výborně, aby své družstvo nezklamali. Po první hodině závodu nás však zradilo počasí. Po několika nesmělých kapkách se spustil liják a neustával a neustával. Někomu se poštěstilo získat pláštěnku, ale valná většina závodníků promokla, jak se říká: "až na kost". Závod byl z důvodu nepřízně počasí bohužel předčasně po dvou hodinách ukončen. A na programu nastalo kromě počítání výsledků, sušení oblečení a bot, zahřívání závodníků horkým čajem a teplým guláškem.

Na závěr poděkovala starostka obce paní Miluše Telecká pořadatelům za organizaci závodu všem organizátorům a pomocníkům a především panu Liborovi Kmentovi, a rovněž projevila díky všem účastníkům závodu za jejich odvahu a vytrvalost při závodu.

Nikdo nevyhrál a nikdo neprohrál – odměněna byla všechna družstva stejně diplomem za účast a drobným dárkem od sponzorů. Jen počet najetých kilometrů jednotlivých týmů se trošku lišil.

Takže kdo se účastnil a jak uspěl:

  • Ekovelo.cz A–tým - 46,91 km
  • Spolek lehkého švihu - 46,71 km
  • K9 – Spojil muži - 44,56 km
  • Ekovelo.cz B-tým - 42,18 km
  • Scooter Queen - 41,23 km
  • Rocková sekce Spojil - 37,89 km
  • Gringot's team - 36,79 km
  • K9 – Spojil ženy - 36,65 km

Závěrem je nutné konstatovat, že všichni závodníci byli spokojeni, že závod, až na to nevlídné počasí, proběhl v klidu a bez zranění účastníků a nakonec i troška radosti z dobrého výsledku příjemně zahřála. Všichni závodníci i jejich fanoušci se těší na další ročník Koloběžek ve Spojile a na skvělé sportovní zážitky.

S pozdravem koloběžkářů: "Trhni si"

Božena Melounová