Dětský karneval - 23. 2. 2014

Přidáno: 4. března 2014

V neděli 23. února venku svítilo sluníčko a jaro se na rozdíl od data v kalendáři hlásilo bouřivě o slovo. Stezka z Dubiny byla plná lidí na procházkách, areál Apolenky ožil nevídanou návštěvností a na silnici do Spojila se míhal jeden cyklista za druhým a hbitě se vyhýbal proudu výletníků. Přesto jsme nezapomněli na kalendářní termín, který napovídal, že se blíží Velikonoce a nastala doba masopustu a karnevalů. Pro naše děti připravil výbor pro občanské záležitosti v čele s Liborem Kmentem i letos zábavný program na Dětském karnevalu.

V neděli odpoledne do slavnostně vyzdobeného altánu klubovny sportovního areálu dorazilo asi dvacet dětí s hojným doprovodem rodičů, babiček či dědečků a přátel. Zaplněná klubovna se rozzářila pestrobarevnými kostýmy dětí, a tak jsme v ujíždějícím vláčku na oblíbenou melodii "Jede, jede mašinka…" mohli vidět bílou paní, šedé myšky, čarodějnici, selku, taťku Šmoulu, motýlka, lvíčka, sněhuláka, letušku, stavbaře, rytíře a jiné postavičky z pohádek i denního života. Taneček, soutěž, taneček a opět soutěž, to byl kolotoč, jehož každá část končila rozdáním nějakého pamlsku či malé drobnosti pro radost.

Nezbytnou součástí této zábavy bylo vyhodnocení nejlepších masek. Tentokrát byla volba nelehká, takže bylo vybráno najednou 5 nejhezčích masek (taťka Šmoula, bílá paní, lvíček, Pipi dlouhá punčocha a selka). Při veselém skotačení dětem uplynula hodina a půl jako blesk a ani se nenadály a zazněla polední písnička. Na závěr pak Libor poděkoval všem přítomným za účast a především manželům Ministrovým a jejich dceři Lee a její kamarádce v rolích diskžokejů za perfektní hudební doprovod po celou dobu karnevalu. Karneval skončil a venku sluníčko pohladilo děti vycházející z klubovny svými teplými paprsky, a tak si ještě mohly užít zbytek jarního dne.