Dětský cyklistický závod Spojilská míle - 21. 9. 2003

Přidáno: 30. září 2003

Letos jsme jako každoročně pomohli pardubickému klubu NAC (Nadšenci amatérské cyklistiky) uspořádat dětský cyklistický závod Spojilská míle u nás v obci. Náš SDH Spojil zde zajišťoval pořadatelskou a pořádkovou službu a řízení dopravy.

Počasí bylo vskutku nádherné - bylo slunečno a možná až příliš velké teplo. Dětských závodníků různých věkových kategorií se sešlo více než 40.

Trať vedla jako vždy od otáčky autobusu, kde byl start, až k rybníku - pro starší kategorie a pro mladší kategorii byla asi do poloviny. Závodníci jeli tuto trať vždy po jednom, tam a zpět a na čas.

Všechny děti bojovaly co mohly, a proto byly také při vyhlašování vítězů po zásluze odměněny - spoustou pěkných sportovních cen a hraček. Všichni účastníci dostali též diplom a krásnou perníkovou medaili.

Poté co skončilo slavnostní vyhlášení vítězů byly všechny děti požádány, aby předvedli také své pěvecké umění. Každý zpěvák dostal kousek ze dvou krásných dortů jež věnoval startosta obce Spojil. Mohli jsme si proto poslechnout široký repertoár různých českých (a hlavně lidových ) písniček. Poté následovalo již tradiční opékání vuřtů.

Závod se opět vydařil a všichni organizátoři i rodiče byli spokojeni s tím, že naše děti a mládež mohli všem ukázat své sportovní i kulturní vlohy a především si pořádně užít ten krásný den.

Výsledková listina závodu:

Nejmladší kategorie (děti do 14 let):

  • chlapci: 1. místo - Martin Zajíc, 2. místo - Adam Habětínek, 3. místo - Michal Červenka
  • dívky: 1. místo - Eliška Horníková, 2. místo - Míša Marešová, 3. místo - Kamila Dvořáková

Ročník 1997-1999:

  • chlapci: 1. místo - David Bartoníček, 2. místo - Kuba Svědík, 3. místo - Radek Půlpán + Štěpán Cinert
  • dívky: 1. místo - Tereza Dvořáková, 2. místo - Barča Kozáková, 3. místo - Katka Bartoníčková

Ročník 1991 - 1993:

  • 1. místo: Petr Slabý, 2. místo - Matěj Cinert, 3. místo - Honza Štěpánek

Speciální ceny:

  • nejmladší účastník závodů: Terezka Kadlecová
  • účastník bez šlapání (pouze odstrkováním): Lukáš Kopecký