Dětský den - 3. 6. 2006

Přidáno: 10. června 2006

Jako každý rok připravila pro naše děti komise pro občanské záležitosti ve spolupráci se členy SDH Spojil dne 3. 6. 2006 zábavné odpoledne plné her a soutěží. Letošní Dětský den probíhal vzhledem k výstavbě v centru obce na ploše nového sportovního areálu.

Celkem se postupně do soutěží přihlásilo 24 dětí ve věku od 2,5 do 13-ti let. Každý závodník podle vlastních možností a sil měl za úkol splnit celkem 14 soutěžích úkolů, např. lovení rybek, hod na terč, chůze po provaze, hod granátem na cíl, střelba ze vzduchovky, vkládání písmen a čísel do skládačky, odstřihnutí lízátka naslepo a další a další. Většinou se soutěžící ukázali jako velice šikovní, a to i ti nejmenší. Za odměnu pak každý obdržel balíček se sladkostmi a drobnými cenami. Pro ty starší byla připravena i soutěž vědomostní. Také v tomto případě většina účastníků samostatně nebo i s pomocí kamarádů úkol splnila.

Pro odvážnější děti bylo připraveno překvapení, a to projížďka na koni. Pro mnohé to byl vskutku nevšední zážitek. Počasí nám tentokrát přálo. Všechny děti obohaceny o nové zážitky a pěkné ceny si navíc mohly pochutnat na vynikajících zákuscích a sladkostech, které dodali příznivci obce a sponzoři a jimž touto cestou obec Spojil děkuje. Velký dík náleží i občanskému sdružení Apolenka, které pro děti uspořádalo projížďku na koních.