Vánoční floristika - 25. 11. 2006

Přidáno: 30. listopadu 2006

Stalo se již tradicí, že komise pro občanské záležitosti vždy před první adventní nedělí pořádá, ve spolupráci s paní Jitkou Folbrechtovou z Domu dětí a mládeže ve Štolbově ulici v Pardubicích, kurz „Vánoční floristiky“ pro děti i dospělé. Ne jinak tomu bylo i v letošním roce. A tak se v sobotu 25. listopadu 2006 sešlo v nových prostorách technického, sociálního a společenského zázemí sportovního areálu ve Spojile na dvacet účastníků z řad dětí, mládeže a dospělých. Dokonce jsme v našem středu mohli přivítat jednoho tatínka, který operativně zastoupil nemocnou maminku svých dítek. Z jejich rukou pak za pomoci naší lektorky vznikly jedny z nejkrásnějších adventních věnců tohoto kurzu.

A tak po několika hodinové práci vznikla přehlídka krásných adventních věnců, svícnů, misek a různých drobných vánočních ozdůbek vzešlých z rukou spojilských žen a dětí. A když bylo dílo dokonáno, odcházeli někteří účastníci domů a ti, kterým vyhládlo, se na zpáteční cestu posilnili v místním klubu polévkou a pořádným řízkem s bramborem a oblohou.

A ti nejvytrvalejší, paní Čápová s paní Folbrechtovou se po dobrém obědě pustily do další práce. Z jejich rukou vznikaly nádherné drobné ozdobičky na okna a také unikátní vánoční věnec na vchodové dveře budovy sportovního areálu. A tak kdo přišel, byl jistě rád, že si zde mohl vytvořit vánoční výzdobu pro své příbytky a získat i spoustu dobrých nápadů a námětů. I když jsme zažili jedno malinkaté překvapení, neboť jsme se až na místě dozvěděli, že první adventní neděle je 3. prosince a ne 26. listopadu, jak jsme se původně domnívali. Tento malý omyl byl vlastně velkým přínosem, neboť jsme vánoční výzdobu připravovali s dostatečným předstihem a navíc jsme získali týden času, vyzkoušet si různé náměty a nápady s nimiž jsme se při akci setkali.