Velikonoční floristika - 15. 3. 2008

Přidáno: 24. března 2008

Jaro je téměř tady, alespoň podle kytiček na zahrádce a kvetoucích keřů zlatého deště to tak vypadá. A s jarem přicházejí svátky velikonoční, letos již 23. a 24. března. Jako vždy o velkých svátcích je to pro naše hospodyňky čas velkého úklidu a příprav. Součástí příprav na Velikonoce se u nás v obci stal tradiční kurz velikonoční floristiky.

A tak v sobotu 15. března dopoledne zaplnily tělocvičnu ve sportovním areálu kytičky, vajíčka, větvičky, mašličky, korálky a košíčky, věnečky a mističky, do kterých se všechna tato pestrobarevná nádhera aranžovala. Pod odborným vedením paní Folbrechtové vykouzlili všichni, ať ti více či méně šikovní, nepřeberné množství velikonočních dekorací. Proto i letos spojilské příbytky budou vyzdobeny velikonočními věnečky na dveřích a byty ožijí dekoracemi velikonočních misek, květináčů a košíčků "z vlastní dílny".

Jako hlavní symbol Velikonoc je vajíčko, a tak i tentokrát došlo na malování vajíček. Na již připravených zlatých vajíčkách tak rozkvetly kytičky, objevili se zajíčci a jiné ornamenty. Malování se věnovaly především děti.

Čas v místnosti zaplněné 20 účastníky kurzu a "pracovním nepořádkem" a ruchem utíkal velmi rychle a málokdo zpozoroval, že minula již i doba oběda a je třeba končit. Všichni odcházeli s příjemným pocitem, jak krásnou výzdobu dokázali vytvořit a jak potěší svými výrobky i ostatní členy rodiny.