Májová veselice - 31. 5. 2008

Přidáno: 6. června 2008

Prvního května naši mládenci postavili na návsi máj. Celý měsíc pak vlály na máji barevné pentle a zdobily tak naši dosud nedokončenou náves. Jako každý rok čas májky skončil s posledním dnem měsíce. Májka byla sice pokácena až během následujícího týdne, ale Májová veselice se konala přesně posledního května.

V sobotu 31. 5. v 19 hodin začala ve sportovním areálu vyhrávat kapela Galaxiss, nejen k poslechu, ale i k tanci, i když na ten došlo mnohem později.

Bohužel však po parném dni přišel kolem osmé hodiny déšť, sice netrval dlouho, ale odradil tak mnoho návštěvníků. Takže se jich sešlo asi celkem sedmdesát. Ale ti, kdo se deště nezalekli a přišli, se skutečně výborně pobavili.

Kromě příjemných melodií skupiny Galaxiss všechny přítomné pobavily dva vstupy známého imitátora Pavla Kopeckého ze Sezemic. Poprvé se nám představil jako Vlasta Burian se spoustou vtipů a povídání především o železnici, také písnička o železnicích nechyběla. Podruhé vystoupil jako vysloužilý voják s várkou vtipů a písniček o vojně. Při obou představeních dostala naše bránice pořádně zabrat od smíchu.

Tím ale nebyl program večera vyčerpán. Mezi dvěma dávkami vtipů a hudební produkcí byl vyhrazen čas i pro soutěž. Tentokrát se soutěžilo v pití piva. Zvítězil ten, kdo nejdříve vypil dva půllitry piva. Ze tří soutěžících byl nejrychlejší náš starosta.

Program byl bohatý, čas rychle plynul a zábava se protáhla až do pozdních hodin. I přes menší účast, než se očekávalo, a možná právě proto se Májová veselice skutečně vydařila.