Dětský karneval - 7. 3. 2009

Přidáno: 15. března 2009

Vždy v měsíci březnu, kdy se začnou objevovat na zahrádkách první kytičky, se všichni těší na jaro. Děti se však těší nejen na jaro, ale i na každoroční karneval. Takže ani letos jsme neporušili naši dlouholetou tradici a v sobotu 7. 3. 2009 se tato veselá akce uskutečnila opět ve sportovním areálu. Pro tento účel posloužil také zateplený altán, protože se výborně osvědčil již při Mikuláši. Takže zábava a veselí, tanečky, soutěže a písničky se odehrávaly ve vytopeném altánu a čekající maminky, tatínkové i babičky, pokud nehodlali přihlížet skotačení svých ratolestí, si poseděli a popovídali, případně se občerstvili v klubovně.

Letos děti navštívili Mach a Šebestová z velmi oblíbeného dětského seriálu, v podání nám již známé dvojice Lucky a Miloše. Po prvních rozpacích a váhání se pozvolna děti zapojily do tanečků, her a soutěží. Mach a Šebestová za pomoci dětí nalezli zatoulaného psa Jonáše, který se stal okamžitě mazlíčkem všech. Kouzelné "utržené sluchátko" pak plnilo dětem písničková přání. Větší děti, menší i ti nejmenší caparti, všichni se nakonec rozdováděli na "parketu" v tanečcích, skotačení a soutěžích, po kterých vždy následovala malá sladká odměna. Mimo to si každý zajíček, princezna, kovboj, boxer, rybářka, žabička, medvídek a další postavičky z pohádek a filmových příběhů odnesli malý balíček sladkostí a "plyšáčka", kterého si vytáhli z kouzelné krabice.

Nikdo v tom karnevalovém reji nepostřehl, že se venku již setmělo a je čas se rozloučit. Rozzářená dětská očička svědčila o tom, že se tu všem moc líbilo a jistě si za rok tuto příležitost nenechají ujít.

Nezbývá než poděkovat pořadatelům, a to komisi pro občanské záležitosti a SDH Spojil, za uspořádání letošního karnevalu a panu Ministrovi včetně jeho šikovné pomocnice za zajištění ozvučení celé akce. A stejně tak si velký dík zaslouží naši oblíbení moderátoři Lucka a Miloš.