Rybářské závody - IX. ročník - 16. 5. 2009

Přidáno: 25. května 2009

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Letošní ročník rybářských závodů započal ještě během prezence poměrně dosti deštivým počasím, až jsme začínali mít trochu obavy, ale naštěstí se za chvíli počasí umoudřilo a nedlouho po startu už bylo docela hezky, jen občas se ještě objevila mírná a krátká přeháňka.

Celé závody byly tradičně rozděleny do dvou poločasů s tímto časovým harmonogramem:

  • 7,30 - 8,35 - prezence závodníků
  • 9,00 - 10,00 - 1. poločas
  • 10,00 - 11,00 - přestávka na výměnu stanovišť, občerstvení, tombolu a nákup ryb
  • 11,00 - 12,30 - 2. poločas
  • 13,30 - vyhlášení výsledků a slavnostní předání cen vítězům

Pravidla závodu byla stejná jako v předchozím ročníku, opět se chytaly pouze ryby s mírou 15 cm a více. Tradičně jsme rozdělili soutěžní kategorie na děti do 15 let (4 soutěžící) a dospělé (18 soutěžících). Během závodů hrála všem z reproduktoru příjemná hudba a navozovala tak příjemnou a klidnou atmosféru. V poločasové přestávce se mohli všichni účastníci občerstvit u stánku a také proběhla tombola, ve která letos byly výjimečně velké a krásné ryby až z Podkrkonoší. Tyto ryby si mohli zavodníci i diváci taktéž zakoupit.

Stejně jako ve všech předchozích ročnících, i letos byli oceněni úplně všichni účastníci. Letos mohli závodníci vyhrát domácí spotřebiče, zábavnou elektroniku, domácí a sportovní potřeby, autokosmetiku atd. Letošní velmi příjemnou novinkou bylo, že vítězové medailových míst z každé kategorie získali kromě věcné ceny také trofejní pohár. Vyhlášení vítězů bylo zakončeno jako vždy státní hymnou, tentokrát ne z reproduktoru, ale dokonce interpretovanou naživo naším oblíbeným zpěvákem panem Jiřím Vágnerem.

Pokud se podíváme na letošní rybářskou statistiku, tak v tomto závodě byly nachytány ryby o celkové délce 62 metrů.

Rádi bychom upřímně poděkovali našim milým sponzorům za přízeň a všem účastníkům závodů za věrnost. Věříme, že příští již jubilejní 10. ročník bude opět stejně krásný a přinese nám spoustu rybářských zážitků a hodně dobré pohody. Přejeme všem rybářům mnoho krásných úlovků v celém roce 2009.

PETRU ZDAR