Vánoční floristika - 28. 11. 2009

Přidáno: 3. prosince 2009

První adventní neděle letos připadla na 29. 11. 2009, a tak bylo velmi milé, že se letošní kurz vánoční floristiky podařilo zajistit dne 28. 11. 2009. Takže se v sobotu dopoledne klubovna sportovního areálu rozvoněla lesní vůní čerstvého chvojí, větévek tújí, břečťanu a další zeleně. Nepřeberné množství přírodního materiálu na zdobení, umělých ozdůbek, barevných mašliček, hvězdiček, aj. rozzářilo celé prostory. Mnoho materiálu zajistila komise pro občanské záležitosti a nějaké potřeby si donesly účastnice vlastní.

Dovedné ruce našich žen vykouzlily neuvěřitelné množství nádherných adventních věnců se svíčkami na stůl i na zavěšení na dveře. Také děti se letos zúčastnily, aby si vyhotovily vlastnoručně malé svícínky, věnečky nebo ozdobné misky. Kdo si nevěděl rady s postupem nebo mu došla inspirace, mohl požádat o pomoc lektorku paní Folprechtovou, která každému poradila, jaká ozdoba je na dokončení věnečku nejlepší. Stejně tak se ochotně věnovala novým účastníkům, kteří ještě neměli tolik zkušeností. Celkem se na tuto akci sešlo asi 30 žen a dětí.

Za několik málo hodin byla místnost klubovny plná pestrých vánočních dekorací, které pak vyzdobily dveře či stoly mnoha domů ve Spojile a vytvořily tak příjemnou předvánoční atmosféru.