Předvánoční koncert - 13. 12. 2009

Přidáno: 19. prosince 2009

V nedělní podvečer 13. prosince se v prostorách sportovního areálu uskutečnil předvánoční koncert. V podání posluchaček 5. ročníku pardubické konzervatoře, Kláry Remsové – zpěv a Adély Venclové – klávesy, zazněly nádherné vánoční písně a koledy.

Již první skladba "Adeste Fideles", zpívaná z poloviny v latinském originále a z druhé poloviny v české verzi, ukázala, že se bude jednat o silný kulturní zážitek. Studentky pro spojilské návštěvníky připravily téměř hodinový program, ve kterém se citlivě střídaly obtížné party z dílny Johanna Sebastiana Bacha a Antonína Dvořáka se známými melodiemi a kouzelnými vánočními koledami. Na závěr jsme si pak všichni společně zazpívali známou píseň Narodil se Kristus Pán, která nesmí chybět na žádné půlnoční mši. Brilantní výkon obou účinkujících, zejména jejich podání písně "Ave Maria" od Franze Schuberta nadchlo přítomné publikum natolik, že si ji vyprosilo ještě jednou opakovat.

Ten, kdo přišel, jistě nelitoval. Komorně laděné stylové prostředí altánu u krbu a vánočního stromu dokreslilo předvánoční atmosféru navozenou nádherným zpěvem a hudbou, pohladilo po duši a dalo na chvíli zapomenout na předvánoční shon. Ještě jednou děkujeme touto cestou slečnám Kláře Remsové a Adéle Venclové za neobyčejný kulturní zážitek.