Vítání nového roku - 1. 1. 2010

Přidáno: 10. ledna 2010

Rozmary "paní Zimy" v závěru loňského roku nebraly konce. Trocha sněhu, která napadla, vzala těsně před vánočními svátky za své, aby se po jejich skončení na chvilku zase ukázala a těsně před koncem roku opět zmizela. Nejinak tomu bylo i první den letošního roku. Od rána bylo dost nevlídně. Teploty nepatrně nad bodem mrazu byly v podvečer doprovázeny drobným mrholením a nízkou oblačností. Dalo by se říct takové "psí počasí".

I přes nepřízeň počasí jsme se v první lednový den v podvečer jako tradičně sešli v prostorách sportovního areálu u příležitosti "Vítání nového roku". Úvod programu obstarala nám všem již dobře známá Pernštejnka se svými sólisty Lenkou Čejkovou a Josefem Vrbickým.

Ve svých řadách jsme přivítali i naše milé hosty, předsedu Svazku obcí Loučná a místostarostu sousedního města Sezemice pana Josefa Ulrycha, členku zastupitelstva města Pardubic, ředitelku a primářku Dětského centra Veská, paní doktorku Drahoslavu Peřinovou a starostku obce Chvojenec paní Jaroslavu Píšovou.

Poté následoval koncert Pernštejnky. Krátce po půl šesté vystoupil se svojí krátkou zdravicí starosta obce pan Jan Křivka a předseda Svazku obcí Loučná pan Josef Ulrych. Další program pokračoval předáváním dárků některým našim spoluobčanům. Starosta obce využil příležitosti Novoročního setkání a jménem zastupitelstva obce Spojil poděkoval a předal malý dárek společně s kyticí paní Vlastě Kmentové, která v závěru loňského roku po osmnácti letech skončila ve funkci účetní obce Spojil. Prostřednictvím Pernštejnky jsme jí poslali i malý hudební dárek, stejně tak jako paní Anně Tvrzové, která je v současnosti nejstarší občankou naší obce. Malý dárek společně s květinou jí byl v následujících dnech předán při osobní návštěvě místostarostkou obce a předsedkyní výboru pro občanské záležitosti.

Oficiální program byl zakončen státní hymnou, po níž následoval velkolepý ohňostroj připravený firmou Pyroservis Pardubice. Při jejich světelné produkci mnozí s návštěvníků zůstávali stát v "němém úžasu". I přes nepřízeň počasí si tuto podívanou nenechalo ujít spousta nejen našich spoluobčanů, ale i návštěvníků naší obce, zejména ze sousedního sídliště Dubina. Škoda jen, že nám nepřálo více počasí, aby mohly lépe vyniknout světelné efekty ohňostroje.