X. reprezentační ples svazku obcí Loučná - 12. 3. 2010

Přidáno: 20. března 2010

Svazek obcí Loučná vznikl v roce 1999 a k dnešnímu dni sdružuje celkem 13 měst a obcí na východ od Pardubic. Realizuje mnoho společných projektů v oblasti investic, ale i ve sféře společenské a kulturní. Jednou z nejoblíbenějších a členy svazku nejvyhledávanějších akcí je reprezentační ples, který se poprvé konal v roce 2001. Každoročně se ples koná v jedné z obcí, která k tomuto účelu disponuje vhodným kulturním zařízením. V letošním roce se ples uskutečnil dne 12. března 2010 v obci Slepotice. Jelikož se nyní jednalo o jubilejní X. reprezentační ples, byl o poznání slavnostnější a programově bohatší.

Každý z příchozích návštěvníků byl osobně přivítán paní starostkou obce Slepotice a uveden ke stolu, který příslušel obci, z níž návštěvníci přijeli. Všechny příchozí dámy současně obdržely drobnou, ale milou pozornost - bílou růži. Po úvodní skladbě skupiny No Respekt rock, která hrála k tanci i poslechu po celý večer, přednesl úvodní slovo a dále celý večer moderoval člen rady Svazku obcí Loučná pan Jan Křivka a návštěvníky současně přivítali předseda Svazku obcí Loučná pan Josef Ulrich a starostka obce Slepotice paní Jana Bořková. Všichni návštěvníci pozvedli na počest tohoto jubilejního plesu skleničku šampaňského, které bylo jedním z překvapení pořadatelů tohoto plesu.

V průběhu večera vystoupil taneční klub Life Pardubice z taneční školy manželů Mičjanových s ukázkou několika společenských klasických tanců a později ještě její sólisté předvedli ukázku tanců latinskoamerických. Vítaným zpestřením večera byla barmanská show. Vzduchem létající lahve udivovaly přihlížející diváky a výsledkem všeho pak bylo pár namíchaných koktajlů, které s radostí ochutnalo několik přihlížejících.

Jako "zlatý hřeb večera" bylo losování tomboly, která nabízela 40 úžasných cen věnovaných sponzory plesu. Mnoho radosti způsobily hlavní ceny: satelitní komplet včetně karty, televizní křeslo "ušák", paleta cihel, stolek pod televizi, digitální fotoaparát, přehrávač DVD, dokonce poukázky na živá prasata a mnoho dalších zajímavých a hodnotných cen.

V závěru večera bylo všem přítomným společenského večera oznámeno, že převážná část finančního výtěžku z plesu bude věnována dětem umístěným v Dětském centru ve Veské, jehož je Svazek obcí Loučná již mnoho let patronem.

Daleko po půlnoci se návštěvníci byli nuceni rozloučit s příjemnou atmosférou X. reprezentačního plesu a pomalu se přesunuli do přistavených autobusů, aby se rozjeli do svých obcí. V duchu se těšili na další milé setkání, které jim pořadatelé připraví příští rok.