Čarodějnické rejdění ve Spojile - 30. 4. 2010

Přidáno: 5. května 2010

Jak je zažitou tradicí, slétají se v podvečer 30. dubna čarodějnice, aby provozovaly své nekalé rejdy. I ve Spojile se navečer na hřišti sportovního areálu sletělo, nebo lépe řečeno sešlo nemálo čarodějnic. Ale nebyly to žádné strašné a zlé osoby, ale jednalo se spíše o čarodějnický dorost, ať dívčího či mužského pohlaví.

Takže kolem sedmé večer jsme už napočítali celkem 23 těchto povětrných osob a nastalo opravdové rejdění, protože rozlehlé hřiště v areálu jim umožňovalo dokonalý rozběh. Sluníčko ještě svítilo a bylo příjemně teplo a děti se po trávníku jen míhaly v barevných kostýmech a s košťátky či kouzelnými hůlkami v rukách. A protože při pohybu vyhládne, mohli si čarodějnice a čarodějové za pomoci rodičů opéci na malém ohýnku vuřtíka a také uhasit žízeň připravenou limonádou.

Pak nastal ten všemi očekávaný okamžik, ale nejednalo se o nic strašlivého, naopak o vyhodnocení té "nejkrásnější" čarodějnice. Šest nejhezčích a nejnápaditějších oděvů čarodějnic a čarodějů obdrželo jako odměnu postavičku čarodějnice, jejíž velikost odpovídala pořadí umístění. Další účastníci soutěže pak dostali perníkovou podobiznu čarodějnice.

Jak se říká, co je malé je milé. Proto také letošní soutěž vyhrál ten nejmenší čaroděj ve strakatém kabátku a špičatém klobouku s hvězdami. Ale není důležité vyhrát velké ceny, ale spíše se zúčastnit, a především se náramně pobavit, což se jistě našim dětem podařilo. Večer se nachýlil, obloha potemněla a malé čarodějnice unavené po dnešním náročném dni se pomalu jedna po druhé odebraly do svých postýlek.

Celý podvečer a ještě dlouho do noci ke všemu tomu rejdění vyhrávala kapela Medvědi, která je naší velmi oblíbenou hudební skupinou. Příjemné prostředí, dobré pivo a chutný gulášek, to vše přispělo k dobré náladě. Nakonec došlo po počátečním ostychu i na taneček a celá zábava se protáhla až do půlnoci.